avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 663 soluții astăzi
Forum Discuţii diverse Răspunsuri în comunitate Parcare sub geam
Discuție deschisă în Răspunsuri în comunitate

Parcare sub geam

Buna, am si eu o intrebare daca se poate sa ma ajutati.. de curand m-am mutat intr un bloc la parter..iar in spate blocului e plin de masini. nu ma deranjeaza decat faptul ca unul dintre vecini spune ca parcarea lui e fix sub dormitorul meu..ma trezeste in fiecare dimineata, isi tureaza masina si tot fumul imi intra in casa, desi l-am rugat sa nu mai parcheze chiar asa sub geam, a spus ca e parcarea lui de cand e blocul si nu are de cand sa si-o mute vreodata, nu e curios de deranjul pe care il face si de ciuda face si mai multa galagie. ce pot face in cazul acesta? as chema politia dar nici nu as vrea apoi sa se dea amenda la toti care parcheaza in spate si sa mi se urce toti in cap pentru ca e el maxim de nesimtit. precizez ca nu sunt parcari facute de primarie sub nici o forma. Multumesc
Cel mai recent răspuns: trandafir2 , moderator 22:16, 21 Iunie 2015
Ordin nr. 119/2014 pentru aprobarea Normelor de igiena si sanatate publica privind mediul de viata al populatiei

Art. 4
La stabilirea amplasamentelor cladirilor de locuit se vor preciza si amplasamentele urmatoarelor dotari tehnico-edilitare:
.................................................................
c) spatii amenajate pentru gararea si parcarea autovehiculelor populatiei din zona respectiva, situate la distante de minimum 5 m de ferestrele camerelor de locuit; in aceste spatii este interzisa gararea autovehiculelor de mare tonaj, cum ar fi autovehiculele peste 3,5 tone, autobuzele, remorcile etc., precum si realizarea activitatilor de reparatii si intretinere auto.


Dupa cum vedeti lege exista, insa cum veti face ca doar respectivul sa nu mai parcheze acolo, nu stiu. Aveti posibilitatea unei sesizari la Primarie si la Politia locala, in opinia mea, insa nu vad cum vor aplica autoritatile legea, in conditiile in care probabil nimeni nu respecta distanta.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Buna ziua! intampin urmatoarea problema . recent, cineva isi ... gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)
Distanta minima parcare fata de constructie cu apartamente de locuit Ena1987 Ena1987 Buna ziua, Care este distanta minima intre parcare si ferestrele/ balconul unui ansamblu de locuit? (vezi toată discuția)
Autobuz parcat vis-a-vis de locuinta gjo gjo Buna ziua! Intampin urmatoarea problema . Recent, cineva isi parcheaza autobuzul vis-a-vis de locuinta mea ( distanta este mai mare de 5 metri , dar sigur ... (vezi toată discuția)