avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 622 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ce contributii trebuie sa plateasca?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ce contributii trebuie sa plateasca?

Buna tuturor. M-am angajat recent la un ziar local, prin repartitie de la somaj, program de 8 ore. In contractul meu de munca salariul este de 975 lei. Seful meu imi tot spune ca a facut conventie cu cei de la AJOFM si mie trebuie sa imi dea 600 de lei, iar alti 600 trebuie sa plateasca chipurile niste contributii. MENTIONEZ FAPTUL CA EU AM CERTIFICAT DE INCADRARE IN GRAD DE HANDICAP PERMANENT. Din cate stiu eu sunt scutita de taxe, impozite, lamuriti-va va rog despre ce "contributii" este vorba.
Cel mai recent răspuns: AndreeaMadalina , utilizator 15:30, 25 Iunie 2015
Nu sunteti scutit de taxe si impozite, iar scutirea de mpozit pe venit o au numai persoanele cu handicap grav sau accentuat.

Daca sunteti scutit de impozit pe venit , atunci salariul net este de 814 lei, conform acestui link
[ link extern ]
Gradul meu de handicap este accentuat, deci sunt scutita de taxe si impozite, eu nu platesc niciun fel de taxa sau impozit catre stat.
Pentru veniturile din salariu ,sunteti scutita numai pe impozitul pe salariu , nu si pentru alte contributii care se retin asupra salariului.
Ultima modificare: Miercuri, 24 Iunie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Am inteles, deci trebuie sa iau 814 lei?
Conform acelui calcul salariul net estede 814 lei (calcul facut fara nicio persoana in intretinere). Atat trebuie sa luati dvs.

Alte discuții în legătură

Persoanele cu grad de handicap mediu sunt scutite de impozit pe salariu? Anastasia12 Anastasia12 Buna ziua! Angajatii cu grad de handicap mediu sau usor beneficiaza de scutirea impozitului pe salariu sau doar gradele accentuat sau grav? (vezi toată discuția)
Scutirea de impozit mareleg2 mareleg2 este necesara stimularea profesorilor / educatorilor debutanti prin scutirea de impozit pe salariu pe o perioada de cativa ani se poate reintroduce in ... (vezi toată discuția)
Diferenta intre "scutire personala" și "scutire personala majorata" sunsray sunsray Recent am descarcat o cerere pentru [b]Scutire impozit pe venit din salariu[/b] , care sa o completez, - (o găsiți aici ... (vezi toată discuția)