avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 207 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Contencios administrativ sau ... Plangere la sectia de contencios administrativ
Discuție deschisă în Contencios administrativ sau probleme juridice cu autorităţile, contravenţii

Plangere la sectia de contencios administrativ

Buna ziua,
Va rog sa descrieti procedura de inaintare a unei plangeri la sectia de contencios administrativ in legatura cu refuzul tacit de a raspunde la o cerere pe Legea 544/2001 adresata primariei. Cererea viza informarea privind autorizatiile de constructie eliberate pentru imobilul in care locuiesc (casa de 4 apartamente) si pe curtea aferenta acestui imobil. Mentionez ca terenul este propietatea primariei de sector.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 10:59, 27 Iunie 2015
Procedura este descrisă în L. 544/2001. și mai mult decât atât nimeni nu vă poate lămuri. Mai mult, este și formularul de plângere.
D-voastră trebuie întâi, printr-o cerere adresată Primăriei , să solicitați, în scris, cu nr. de înregistrare, ce anume solicitați.... AC și documentele aferente, copii după acestea, în calitate de ....În caz că vă vor elibera aceste documente, totul este bine. Dacă nu, cu dovada acestei cereri , și cu răspunsul dat de Primăriei, introduceți acțiune în contencios ,
In cazul in care o persoana se considera vatamata in drepturile sale, prevazute in prezenta lege, aceasta poate face plangere la sectia de contencios administrativ a tribunalului in a carei raza teritoriala domiciliaza sau in a carei raza teritoriala se afla sediul autoritatii ori al institutiei publice. Plingerea se face in termen de 30 de zile de la data expirarii termenului prevazut la art. 7 din Legea nr. 544/2001.

Art. 7 din Legea nr. 544/2001
(1) Autoritatile si institutiile publice au obligatia sa raspunda in scris la solicitarea informatiilor de interes public in termen de 10 zile sau, dupa caz, in cel mult 30 de zile de la inregistrarea solicitarii, in functie de dificultatea, complexitatea, volumul lucrarilor documentare si de urgenta solicitarii. In cazul in care durata necesara pentru identificarea si difuzarea informatiei solicitate depaseste 10 zile, raspunsul va fi comunicat solicitantului in maximum 30 de zile, cu conditia instiintarii acestuia in scris despre acest fapt in termen de 10 zile.
(2) Refuzul comunicarii informatiilor solicitate se motiveaza si se comunica in termen de 5 zile de la primirea petitiilor.
(3) Solicitarea si obtinerea informatiilor de interes public se pot realiza, daca sunt intrunite conditiile tehnice necesare, si in format electronic.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Reclamatie administrativa veitina veitina Am depus o cerere conform Legii nr. 544/2001 privind liberul acces la informaţiile de interes public, pe care am si inregistrat-o in data de 28.Aug ,dar ... (vezi toată discuția)
Refuzul tacit emitere raspuns petitie in baza legii 544/2001 carepecare carepecare Buna ziua, As avea nevoie de ajutor in a formula o chemare in judecata, astfel: Am formulat o petitie in baza legii 544/2001 catre Primarie. Nu am ... (vezi toată discuția)