avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 224 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Gravida-indemnizatie crestere copil
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Gravida-indemnizatie crestere copil

Buna ziua. Sunt insarcinata in 4 luni, intrata in concediu de risc maternal, angajata de 7 ani la o societate cu carte de munca . Doresc sa imi infiintez o societate comerciala ca unic asociat dar fara sa fiu angajata eu la aceasta societate si as vrea sa va intreb daca imi afecteaza in vreun fel indemnizatia de crestere a copilului, in ideea in care voi sta acasa doi ani pentru cresterea copilului. Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: MARY1910 , utilizator 13:39, 30 Iunie 2015
1. Pe perioada de concediu crestere copil (CCC) puteti avea calitatea de asociat unic deoarece veniturile din dividende nu sunt venituri din salarii ci venituri din investitii.

2. Din Ordinul MMFPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.
Sa inteleg ca nu ma afecteaza cu nimic. Va multumesc pentru raspuns.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pot sa iau dividende daca sunt in indemnizatie de crestere a copilului irina333 irina333 Buna ziua, Situatia este urmatoarea: sunt actionara la o societate comerciala si urmeaza sa intru in concediu medical dupa ce nasc si apoi in indemnizatie ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia pentru cresterea copilului - dividende m_andreea m_andreea Buna ziua, As vrea sa stiu daca dividentele se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Multumesc. (vezi toată discuția)
Indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016 andreeamarinab andreeamarinab Buna ziua. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei pt crestere copil se iau in calcul si venituri obtinute din dividende.Multumesc (vezi toată discuția)