avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 211 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

indemnizatie crestere copil 1 iulie 2016

Buna ziua. As dori sa stiu daca la calculul indemnizatiei pt crestere copil se iau in calcul si venituri obtinute din dividende.Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 17:03, 26 Aprilie 2016
1. Veniturile din dividende nu se au in vedere pentru calculul indemnizatiei pentru concediu crestere copil (CCC) deoarece sunt considerate venituri din investitii care se pot reinvesti.

2. Din Ordinul MM FPS 1474/2011:

Situatie:
Dividendele obţinute de un asociat unic la o societate pot fi luate în calcul la stabilirea indemnizaţiei pentru creşterea copilului?

Solutie:
Dividendele obţinute de asociatul unic la o societate nu se iau în considerare la stabilirea veniturilor care se iau în calculul indemnizaţiei pentru creşterea copilului, conform prevederilor art. 2 alin. (1) şi art. 3 din OUG nr. 111/2010. Potrivit art. 65 alin. (1) lit. a) din Legea nr. 571/2003, cu modificările şi completările ulterioare, dividendele sunt venituri din investiţii, acestea se pot reinvesti, odată cu restul sumei obţinute ca profit care se utilizează de obicei tot pentru investiţii.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia pentru cresterea copilului - dividende m_andreea m_andreea Buna ziua, As vrea sa stiu daca dividentele se iau in considerare pentru calculul indemnizatiei pentru cresterea copilului. Multumesc. (vezi toată discuția)
Sunt asociat unic in srl. pot primi indemnziatia pentru cresterea copilului? ana_maria_s ana_maria_s In luna mai a acestui an mi-am deschis un SRL, unde sunt asociat unic. In luna iulie am nascut, iar acum am ajuns la faza pentru a-mi depune actele pentru ... (vezi toată discuția)
Indemnizație creștere copil CristinaNM CristinaNM Buna ziua. Va rog frumos sa imi răspundeți la o întrebare. Ca si administrator si asociat unic al unui SRL-d, care înregistrează profit la încheierea ... (vezi toată discuția)