avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 375 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Frauda incasari sume nejustificate in locuinte de ...
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Frauda incasari sume nejustificate in locuinte de serviciu

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns sau sa ma indrumati catre o institutie specializata in ceea ce priveste incasarea unor sume de la locatari pentru utilitati (apa, curent) in mod nejustificat. Exemple ar fi multe, insa unul reprezentativ este impartirea consumului de curent electric in mod absolut fara logica. Intr-o luna avem consum personal 200 kw si 80 kw parte comuna, in luna umatoare 200 kw personal si 219 kw parte comuna. (parte comuna insemnand 5-6 becuri care ard pe casa scarii). Blocul este contorizat, dar din toate cele 55 de apartamente existente, doar 35 sunt locuite si numai 18 cu contoar!!!! In consumurile pe care le platesc locatarii sunt incluse consumurile de la birourile angajatilor, ale paznicilor institutiei si cele ale locatarilor care au parasit locuintele fara sa-si achite datoriile.
Locuintele sunt de serviciu, apartinand unei firme, iar reprezenatii acesteia se pare ca au mana libera sa faca orice ii taie capul, fara sa poata oferi vreo justificare asupra facturilor de apa si curent si a impartirii consumurilor catre locatari.
Listele de plata care se afiseaza la scara nu sunt semnate si stampilate!!!!
Consumul de apa nici macar nu e trecut, apare lunar doar suma/persoana (57 lei/persoana doar pentru apa rece, de apa calda nu beneficiem).
Mentionez ca nu avem contoare pentru cunsumul de apa si ca nu exista asociatie de proprietari/locatari.

Va multumesc

Cel mai recent răspuns: stelu2015 , utilizator 11:59, 6 Iulie 2015
Cine intocmeste acele fise ?
Listele sunt intocmite de unul dintre angajatii institutiei, dar, asa cum am scris si mai sus, acestea se afiseaza nesemnate si nestampilate. Oricum, e clar ca persoana respectiva nu face asta fara acordul conducerii.
Depuneti o sesizare in acest sens la conducerea institutului. Solicitati si eliberarea unei copii dupa decizia prin care s-a stabilit plata cheltuielilor utilitare. Nu exista sindicat ?
referitor la repartizarea cheltuielilor:
curent: Cele 18 ap care au contoare platesc cat consuma.Restul va fi impartit astfel: un procent din ceea ce a ramas sa fie considerat ca fiind curent consumat pe suprafata scarii . Procentul sa fie stabilit de conducere,prin decizie.Suma ramasa din care se scade acest procent sa fie suportate de cele 17 ap.necontorizate.Cele 35 de ap nu trebuie sa suporte "consumul birourilor si ale paznicilor".
apa; Cand nu exista contoare pentru apa ,suma totala se imparte la nr. de persoane.
Birourile sunt cuprinse in cele 35 de apartamente ?
Aveti un document prin care vi s-a repartizat aceasta locuinta?
Fiind proprietatea lor , pot stabili modul de plata a cheltuielilor lunare.
In cazul in care nu aveti contract de inchiriere / document cu aceasta firma, veti fi la mana lor.
Pentru a evita astfel de situatii,nu ati putea dumneavoastra sa repartizati cheltuielile ?
Pentru apa impartiti la numarul de persoane. Sau cel mai bine ar fi sa va puneti apometre.
Pentru curent ar fi bine ca si celelalte apartamente sa fie contorizate.In acest fel, fiecare plateste ce consuma. Iar diferenta dintre factura totala si suma consumului individual / apartament sa fie impartit la numar de persoane.
Am intalnit o astfel de situatie. Intern , conducerea impartea dupa cum doreau.Angajatorilor li se oprea direct din salarii. Sindicatul nu avea nici un cuvant in aceasta problema.
Iar 200 KW / ap este mult.ca sa nu aveti probleme , propuneti conducerii sa efectuati fisa de cheltuieli dumneavoastra sau o persoana cu discernamant.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Apa rece diferențe. Lorytorino@yahoo.it Lorytorino@yahoo.it Buna ziua. Ma confrunt cu o problema legată de apa rece diferența. Locuiesc într-un imobil unde nu suntem separați niciun locatar cu apa. Ultima luna pe ... (vezi toată discuția)
Deși suntem plecați din țară și apartamentul este nelocuit, lunar apar pe listă pierderi de apă. de ce trebuie să le plătim dacă nu consumăm nimic? Andra_24goody Andra_24goody Buna ziua. Suntem plecati din tara insa avem un apartament in care nu locuieste nimeni. In fiecare luna desi sunt declarate 0 persoane la asociatie ne vin ... (vezi toată discuția)
Tabel lunar cu plata la intretinere ContSters94817 ContSters94817 In fiecare luna in tabelul afisat cu intretinerea apare rubrica cu indexul citit de proprietar pe apometre la apa calda si apa rece si suma aferenta ... (vezi toată discuția)