pentru citarea partilor, cum stabilesc locul intalnirii? La contestatar sau la intimat? In cazul meu, partile sunt o banca (intimat) si o persoana fizica (contestatar).
multumesc anticipat
daca sediul expertului este acolo unde locuieste? iar expertul locuieste in alta localitate, la 15km de oras?
in ce lege scrie cum stabilesc locul intalnirii? n-am gasit in CPC
multumesc
O.G nr.2 din 2000 cu modificarile si completarile ulterioare, privind expertiza tehnica judiciara si extrajudiciara stabileste necesitatea convocarii partilor la expertiza, iar expertul este cel care stabileste locul convocarii, data, ora. Locul convocarii este de regula acolo unde se regasesc documente utile pentru desfasurarea expertizei. Numai expertul poate stabili locul expertizei chiar la sediul sau, in conditile in care nu sunt nrcesare masjuratori, vizionari, etc.
Noua, la curs, ne-a spus profesorul, fiind si el expert, ca putem stabilii locul intalnirii inclusiv la sediul instantei, in fata registraturii si eu chiar asa am procedat intr-un caz similar cu al dvs., atentie la stabilirea datei de intalnire, comunicarea sa fie trimisa cu minim cinci zile lucratoare inainte