Filtrează articole după
Explicăm Legislația
Discuție deschisă în Pensionari şi probleme juridice legate de pensii

cumul reducere varsta de pensionare

O persoana care are stagii de cotizare in grupa I (4 ani) si in grupa a doua (22 ani) poate cumula reducerile de la ambele grupe ? Adica concret : se poate aplica reducere 5 ani de la grupa II si 2 ani de la grupa I, in total reducere 7 ani, sau beneficiaza de reducerea varstei de pensionare doar de la una dintre grupe ?
Cel mai recent răspuns: sivio , utilizator 12:15, 10 Iulie 2015
Daca anii de grupe sunt in procent de 100%,reducerea este de 7 ani(se cumuleaza).
Multumesc.:thumbup:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Efectele legii nr. 380/2013 cu privire la reducerea varstei de pensionare eagle_free eagle_free Buna seara. As dori sa supun in discutie o problema aparuta odata cu intrarea in vigoare a legii nr. 380/2013. Mie mi se pare ca prin legea 380/2013 s-a ... (vezi toată discuția)
Cumul reducere varsta grupele i si ii de munca. eagle_free eagle_free Buna ziua. As dori si eu o lamurire vis-a-vis de cumularea reducerii varstei standard de pensionare. Pe site-ul unei case de pensii am gasit urmatoarele ... (vezi toată discuția)
Calcul varsta de pensionare limita de varsta ccandrici ccandrici Tatal meu este nascut la 06.01.1952 Vechime in munca:35 ani si 7 luni. Mai sunt si urmatoarele perioade, care nu sunt sigur daca se considera stagii ... (vezi toată discuția)