avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Contraventie depasire viteza
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Contraventie depasire viteza

Buna ziua!
Va rog sa ma ajutati cu cateva sfaturi in contestarea unui proces verbal de contraventie pentru depasirea vitezei. In data de 10.07 ac sunt oprit de un echipaj de politie rutiera si m.i se comunica a am fost surprins de aparatul radar circuland cu o viteza de 68 km in localitate. Aparatul radar era montat pe un auto dacia logan de culoare alb neinscriptionat amplasat intr.o parcare in imediata apropiere a unui post de radio local si a unui bloc pe care sunt montate antenele a 2 firme de telefonie mobila.
La descrierea fapte << a circulat cu auto..... ..... cu o viteza de 68 km .....
fapta prevazuta de art 121 ROUG 195 si sact de 108 al 1 pct 4 OUG 195
Apoi se stabileste amenda 2 puncte adica 210 lei si 2 puncte pealizare.
1 Modelul procesului verbal este nr 1A din anexa oug195 si nu 1D asa cum prevede acesta.
2. Incadrarea faptei este ok dar sanctiunea art 108 face referire doar la pucte penalizare si nu la puncte amenda, mentiuni despre acestea nefiind in p-v
3. Rubrica instiintare de plata este necompletata astfel nu este specificat clar unde anume trebuie sa platesc aceasta amenda.
Multumesc!

Cel mai recent răspuns: Dana Fatol , Avocat 15:46, 11 Iulie 2015
Buna ziua,

Faceti plangere in care contestati procesul de motivele de forma (nu de fond) pe care le-ati mentionat si cereti anularea procesului.

Succes!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contestare pv radar in miscare gabriel_gavrila gabriel_gavrila buna ziua! zilele trecute am fost surprins de un radar aflat in miscare si sanctionat pentru depasirea vitezei legale + suspendarea permisului. Radarul era ... (vezi toată discuția)
Este normal sa ți se întocmească 3 procese verbale odată? Barbu Gabriel Florin Barbu Gabriel Florin Am fost surprins de aparatul radar cu viteza de 92 km aparatul radar aflanduse in mișcare ( nu am fost oprit) dupa 3km acelaș echipaj susține că am ... (vezi toată discuția)
Suspendare permis conducere (viteza). pot castiga contestatia sau nu? AleXandru_123 AleXandru_123 Buna seara, in data de 4.03.2012 am fost surprins pe drumul E70, in afara localitatii, cu o viteza de 174 km/h cu un... Logan 1.4:O. M-a oprit masina care avea ... (vezi toată discuția)