avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 799 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Suspendare CIM in caz de CFS - noutati?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Suspendare CIM in caz de CFS - noutati?

Buna seara!
As dori sa stiu daca exista noutati in ceea ce priveste abordarea problemei suspendarii unui CIM in cazul in care angajatul cere CFS pentru o anume perioada.
Avand in vedere controversatul articol:
Art. 54. - Contractul individual de munca poate fi suspendat, prin acordul partilor, in cazul concediilor fara plata pentru studii sau pentru interese personale.
Avand in vedere faptul ca s-au primit deja amenzi pe motiv de nesuspendare, care au fost contestate, dar s-a pierdut in instanta (nu stiu motivele, doar solutia data)
Avand in vedere volumul de munca si birocratia inutila care ingreuneaza activitatea multor firme,
as dori sa stiu daca exista o motivare juridica din partea unui specialist, o speta, un caz amendat etc, ca sa ne lamurim si noi cum e corect.
Mentionez ca recent a fost controlata o societate, iar reprezentantii ITM au sugerat ca, macar de acum incolo, sa se efectueze suspendarile, altfel, la urmatorul control, se lasa cu avertisment sau, doamne fereste, amenda chiar! X-(
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:02, 13 Iulie 2015
Nu exista noutati in abordarea acestui subiect.


vedeti si aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediul fara salariu in revisal 506 bvr bvr Buna ziua! Stiou ca exista discutii in cadrul altor subiecte deja deschise pe tema hg 500/2011, dar poate ar fi bina sa facem o discutie separata referitor la ... (vezi toată discuția)
S-a uitat declararea incetarii cim Anca114 Anca114 Buna ziua. Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni. Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de ... (vezi toată discuția)
Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)