avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 744 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... S-a uitat declararea incetarii cim
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

S-a uitat declararea incetarii cim

Buna ziua.
Contabilul a uitat sa depuna incetarea cartii de munca a unui salariat de aproape 3 luni.
Cum se poate indrepta greseala ? Se pot anula de asemenea si datoriile catre stat ce s au strans in aceste aproape 3 luni plus penalizari si dobanzi ?
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 11:41, 16 Noiembrie 2016
Numai daca depune acum incetarea c.i.m., iar data incetarii sa fie data respectiva, de acum 3 luni.
Am inteles.
Deci trebuie sa puna in revisal demisia semnata acum 3 luni si se vor stinge automat platitle care trebuie sa le faca firma catre stat si penalizarile ? Sau trebuie facuta o cerere separata pentru acestea ?
De asemenea, exista posibilitatea ca firma sa plateasca vre o amenda pentru ca sa uitat declararea ?
Va multumesc mult !
Netransmiterea registrului in termenele prevazute la art. 4 din HG 500/2011 este sanctionata cu amenda de la 5.000 lei la 8.000 lei de catre ITM.
Wow .....
Stiti daca acel termen este mai mare de 3 luni ?
Asa decat sa Iau amenda 8000 ron mai bine platesc cim si asta e ... pierderea mea , neatentia mea .
Sa inteleg ca nu exista posibilitatea sa scap fara amenda daca inregistrez demisia acum ?
Incetarea c.i.m. se transmite in REVISAL la data incetarii contractului individual de munca/la data luarii la cunostinta a evenimentului ce a determinat, in conditiile legii, incetarea contractului individual de munca.

Eu as merge pe alta varianta, bineinteles daca salariatul este de acord, sa depuna o noua solicitare de incetare a c.i.m. si , totodata, cerere de CFP pentru perioada respectiva pana la incetare c.i.m.

Alte discuții în legătură

Revisal concediu fara plata danyyyyy danyyyyy buna ziua, cum se inregistreaza in revisal concediu fara plata, nici nu stiu daca se inregistreaza si daca se inregistreaza unde trebuie sa se scrie de ex. o ... (vezi toată discuția)
Concediu fara salar carmen-ioana carmen-ioana buna ziua as dori sa stiu daca unul din angajatii firmei a avul liber luna februarie si se mai poate face acuma o cerere de concediu fara salar si daca ... (vezi toată discuția)
Suspendare contract individual de munca mopy mopy daca am o suspendare a contractului individual de munca cu acordul partilor (cerere de concediu fara plata) cum e corect sa documentez acest lucru? In afara de ... (vezi toată discuția)