avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1572 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Paşapoarte, cărţi de ... Procura carte de identitate
Discuție deschisă în Paşapoarte, cărţi de identitate, acte de stare civilă - formalităţi, obţinere, probleme

Procura carte de identitate

buna ziua.Ma numesc Ioana stau in Franta si trebuie sa merg in tara ptr ca in luna ianuarie mi-a expirat buletinul.as avea doua intrebari :ar fi probleme la granita daca ii expirat de 6 luni?am 2 copii unul de 3 ani si unul de 6 ani ..sotul nu poate pleca ptr ca lucra.ce pot face in legatura cu procura?la ambasada nu pot ajunge.pot sa o fac la un notar aici in Franta in franceza?ar fi valabila la intrare in Romania si la iesire?stau o luna in Romania... va rog ajutati-ma sunt f nedumerita! as vrea sa stiu exact ce pot face ...multumesc !
Cel mai recent răspuns: Ares-3 , moderator 08:29, 16 Iulie 2015
Puteti sa incheiati in Franta o procura notariala in favoarea unei rude,prieten care sa poata desfasura demersuri in Romania pentru obtinere CI
Acte necesare pentru intocmirea procurii in vederea reinnoirii cartii de identitate expirate:
5 fotografii 3/4 cm cu banda alba de 7 mm intocmite la fotograf,cartea de identitate expirata in original
Imputernicitul va prezenta in Romania urmatoarele documente:
-actul de identitate si cartea de alegator (daca este cazul);
-certificatul de nastere, original si copie;
-certificatul de casatorie, in cazul persoanelor casatorite sau al sotului supravietuitor, original si copie
-hotararea de divort definitiva si irevocabila, dupa caz, original si copie;
-certificatele de nastere ale copiilor cu varsta mai mica de 14 ani, dupa caz, original si copie;
-documentul cu care se face dovada adresei de domiciliu, original si copie;
-declaratia de primire in spatiu a gazduitorului, poate fi data in fata lucratorului din cadrul serviciului public comunitar de evidenta a persoanelor, a politistului de siguranta publica sau a notarului public;
-chitanta reprezentand c/v cartii de identitate ( 7 lei );
-documentul cu care se face dovada achitarii taxei extrajudiciare de timbru=4 lei, sau timbru fiscal de la orice oficiu postal.
da am inteles..dar nu am primit raspuns la intrebarile mele....am si altele de rezolvat acasa(cum ar fi succesiuni si altele)...dar vroeam sa stiu ce sa fac in legatura cu procura ptr copii ...si ca sa merg in tara fara sot este nevoie de procura ptr a intra in tara ...sau doar ca sa pot iesi... multumesc oricum! :)
De intrat cu copii intrati in tara. Sper ca aveti certif.de nastere romanesti pentru copii. Problema este ca nu puteti iesi cu ei daca nu aveti procura din partea sotului. Pasapoarte pentru copii aveti? Romanesti sau franceze. Sotul este cumva cetatean francez?
am doar copiile de la certificatele copiilor(ar fi o problema?).originalele sunt in Romania .da copii au pasapoarte electronice romanesti valabile pana in 2017. nu sotul este si el roman.iar eu cu buletinul am sa am probleme? multumesc :)
ar fi probleme la granita daca ii expirat de 6 luni?

Cu ce veniti? Daca veniti cu o masina as zice ca n-o sa aveti probleme - eventual pregatiti ceva pentru politistii de frontiera maghiari in caz ca observa, doar ei v-ar putea face probleme. Unii dintre ei cam ''ciupesc'' romanii de bani in situatii de-astea.
Intrarea in tara nu va poate fi refuzata pe motiv de act expirat.
Doar in avion nu va puteti imbarca daca aveti CI expirata.

ce pot face in legatura cu procura? pot sa o fac la un notar aici in Franta in franceza? ar fi valabila la intrare in Romania si la iesire?

Nu aveti nevoie de ea la intrare ci doar la iesirea din Romania.
Se numeste declaratie consimtamant, aveti modelul aici:
[ link extern ]

Se poate face la un notar francez, sa fiti atenta sa va fie trecut corect CNP-ul (si numele si prenumele, desigur) pentru ca nu veti mai avea aceeasi CI. Sper sa v-o ia in considerare notarul francez asa expirata.
in Romania o veti traduce si legaliza la un birou notarial.

Alte discuții în legătură

Cum se obtine un nou certificat de nastere mediterana mediterana Bun gasit, Am revenit in tara, cu mare bucurie, dupa foarte multi ani . Normal, sunt interesata de actele care trebuiesc puse la punct, in special acea ... (vezi toată discuția)
Certificat de nastere romanesc pt copii nascuti in strainatate LidyHM LidyHM Buna! Am 2 copii nascuti in strainatate(unul in Canada si altul in USA). Am reusit sa le obtin Apostila pe certificatele de nastere si in curand o sa le am ... (vezi toată discuția)
O intrebare - cum pot calatori cu minori in afara granitelor? Subti Subti Buna locuiesc in franta si am o fetita de o luna .Are certificat de nastere francez ieu am acte de rominia cu mama sa .Daca vreau sa vini in rominia cu cea ... (vezi toată discuția)