avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 774 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Executare silită insolventa persoana fizica ,banca
Discuție deschisă în Executare silită

insolventa persoana fizica ,banca

buna ziua,va scriu intr-un moment dificil cu banca .am ramas cu plata ratei in urma cu 5luni..si mi-au trimis executare silita printr-o scrisoare recomandata pe 1.o7.2015...pot spune ca am ramas singura platitoare a ratei ,deoarece sotul meu a ramas fara munca din 2009,iar banca m-a ins
tiintat ca am ramas singura platitoare a ratei in valoare de 450lei..am facut 2 restructurari ..dar tot n-am reusit sa sjung la zi cu plata..
va rog mult sa-mi dati un sfat..am un salariu de 1150 lei/1.07.2015.si doi copii minori care invata la liceu ,navetisti ,ca si mine,cheltuielile si intretinerea familiei tot de mine sunt suportate..!spun asta ,deoarece nu stiu cum s-o scot la capat..!
venitul familiei din 2009 este doar salariul meu lunar aproximativ de 900lei..m-am descurcat pana la inceputul anului,din ajutoare de la parintii mei,fratii mei..sotul nu aduce niciun venit din 2009..a castigat si dansul de pe unde a apucat sa lucreze..isi cauta de lucru///!!!
in ce situatie se poate cere insolventa ,faliment ,o persoana fizica in lupta cu banca?
cu respect,
sevghin
Multumesc si toate bune!
Cel mai recent răspuns: IMicro Bucuresti , Consilier juridic 13:46, 14 Iulie 2015
Ulterior datei de 26,12,2015, dacă datoria fațp de bancă este de peste 15 salarii minime pe economie, veți putea cere falimentul personal.

Dar să știți că lichidatorul îl va obliga pe soț să muncească. Din câte cunosc, la țară doar puturoșii nu muncesc. În plus, la țară cheltuielile sunt mult mai mici pentru mâncare. Deci 1000 lei pe lună acolo e chiar mult. Ok, nu găsește să se angajeze, dar primăvara, vara, toamna, găsește de muncă destul cât să câștige măcar 1000 lei pe lună.

Legea nr. 151/2015 privind procedura insolventei persoanelor fizice a fost publicata in Monitorul Oficial nr. 464 din 26 iunie 2015 ,dar va intra in vigoare in sase luni, respectiv in 26 decembrie 2015
Legea aduce ca noutate posibilitatea protejarii persoanele fizice, debitori de buna credinta;
protectei persoanelor fizice in cazurile de executari silite incepute-care se pot suspenda
Problema esentiala o constituie aspectul ca legea noua nu defineste clar ce inseamna un debitor de buna-credinta
Legea nr. 151/2015 prevede ca insolventa persoanelor fizice va putea fi solutionata in trei feluri:
-pe baza de plan de rambursare a datoriilor,
-prin lichidare de active
-procedura simplificata.

@Ilie1111 a scris
găsește de muncă destul cât să câștige măcar 1000 lei pe lună.


Sunt multe zone rurale,in care se gaseste sporadic de munca ,dar plata acesteia intre vecini se face prin compensare cu produse si cele necesare traiului de zi cu zi
Ultima modificare: Marți, 14 Iulie 2015
ynocentta, utilizator
daca ar fi totul asa usor cum spui nu ar mai fi sate sarace sau la limita unui trai decent.
e usor sa spui ca "macar 1000lei" se castiga relativ usor, scuze dar cred ca nu cunosti viata la tara.
multumesc ptr.sfat////o zi frumoasa
Satele sunt exact așa cum le sunt locuitorii, în ceea ce privește pofta de muncă. Dacă le place beutura și iubesc munca mai puțin, sunt sate sărace. Dacă le place munca, sunt sate bogate.
Numai cine e puturos, o duce la țară greu.
Doamna crește frumos doi copii, care merg la școală la oraș. Dacă le era greu, nu trimiteau copii la școală. Evident, nu au venituri urmăribile silit, prea multe, dar surse de trai au, cel mai probabil.
Și da, Ionică, nu cunosc viața la țară, nu a fost niciodată o pasiune pentru mine. Dar am destule exemple ca să îmi pot forma o opinie .

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Falimentul personal adrian_chivu2001 adrian_chivu2001 Buna ziua Ma aflu sub incidenta executarii silite pentru un credit.Platesc lunar 30% din salariu. Doresc sa intreb daca raman fara serviciu pot beneficia de ... (vezi toată discuția)
Nu mai pot plati rata ce pot face ? brokenangel brokenangel nu mai pot plati rata ce pot face ? am 2 credite (casa + nevoi personale) am ramas fara loc de munca si doresc sa stiu cum pot discuta cu cei de la banca la ... (vezi toată discuția)
Insolventa personala ANDREI2002 ANDREI2002 Buna seara. Imi puteti spune va rog frumos daca legea privind insolventa personala (persoana fizica) este in vigoare? Daca da atunci cum se procedeaza in ... (vezi toată discuția)