avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 512 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Procedura în faţa instanţei ... Dat in judecata de firma de avocati
Discuție deschisă în Procedura în faţa instanţei civile - reguli, acte, termene, căi de atac

Dat in judecata de firma de avocati

Buna ziua.

Va solicit o parere pentru o anumita situatie.
Imi desfasor activitatea in domeniul constructiilor si in urma cu 4 ani am colaborat cu un antreprenor in realizarea unor spatii in Bucuresti , 25 la numar pe care l-am finalizat cu succes. In contractul facut cu antreprenorul era specificat faptul ca se vor opri 5% din valoarea lucrarilor , ban ice imi vor reveni dupa stingerea celor 2 ani de garantie. Acest lucru nu s-a intamplat si drept urmare am fost nevoit sa iau masuri. Mai intai l-am instiintat pe antreprenor despre faptul ca perioada de garantie a luat sfarsit si ca este obligat sa imi achite restul de bani . Acesta a refuzat pe motiv ca beneficiarul lucrarilor ii este dator cu sume mai mari de bani si in situatia data amnadoi suntem pagubiti.
Am inceput sa caut pe net firme de avocatura care se ocupa de recuperate datorii si am dat peste faimosii [editat] care pareau foarte de incredere.
Am intrat in legatura cu un avocat din firma si mi-a cerut sa ii trimit documentele scanate pentru a vedea despre ce este vorba. A doua zi mi-a trimis oferta in care esra specificat ca ei merg doar la castig.
Probabil ca se refereau la fapul ca in orice siuatie ei au de castigat.
Dar sa revenim. Am citit contractul care parea foarter prietenos si iar pretul pentru nesolutionere era de 300 lei, am crezut eu.
Semnam contractul si ii las sa se apuce de treaba. Dupa o saptamana preimesc un mai in care imi este transmis ca au facut toate demersurile necesare si ca nu am castig de cauza , drept urmare am de achitat onorariul lor in valoare de 26 000 lei , conform sumei ce o aveam de recuperate.
Am ramas socat si le-am trimis un mail in care le ceream sa verifice suma de plata si mi-au raspuns ca aceasta este suma si ca am la dispozitie 72 ore. In caz contrar vor recurge la penalitati.
De mentionat este faptul ca in aceasta perioada nu am voie sa apelez la un alt reprezentant al legii.
Am cerut parerea unui avocat ( lucru pe care ar fi trebuit sa il fac de la inceput , dar am mers pe ideea ca ei sunt o firma mare, cu experienta si ma vor ajuta), care m-a sfatuit sa merg la un executor judecatoresc pentru a cere revocarea mandatului. Avocatul cand a citit cotractul a spus ca e o mare magarie si este construit in asa fel incat clientul, daca nu este cunoscator al legii, sa fie pacalit.
La alte doua saptamani dupa trimiterea documentului sunt somat ca daca in termen de 48 de ore nu achit suma datorata plus penalitatile pana la acea data , voi fi actionat in instanta. In situatia data, nu mi-am recuperat banii si mai mult , mai am de achitat onorariul lor. Practic , o gaura mult mai mare in buzunarul meu. Am apelat la ei pentru a-m recupera banii pe care i-am muncit, am avut increderea ca sunt seroisi si ca isi vor face treaba ,nu ca ma vor parli.
La un an dupa acel eveniment primesc o scrisoare de chemare in judecata pentru neplata onorariului.
Va rog sa ma ajutati cu un sfat pentru a scapa de acesti lacomi.
Ultima modificare: Joi, 16 Iulie 2015
Admin, administrator
adrian_t10 a scris:n

mi-a trimis oferta in care esra specificat ca ei merg doar la castig.

1-Chestia cu
merg doar la castig
,este strategie de agatat clienti
Nu orice actiune adresata instantei de judecata garanteaza hotarare favorabila reclamantului
2-Va confruntati cu situatie delicata,generata de implicarea dvs intr-o strategie de agatare clientela,care nu stapanesc procedura si sunt increzatori in "poezia"pana cand se semneaza contractul aducator de prejudicii suplimentare
3-Concret exista un contract semnat de dvs prin care va obligati la plata onorariului
Fara date relevante din contract,este hazardat a emite opinii referitor la sansa de obtinere hotarare favorabila
Apelati la persoana specializata care sa studieze atent contractul si eventual sa se pronunte asupra eventualei strategii de aparare a intereselor dvs
Succes !
Se pare că firma respectivă, sub formă ilicită, v-a făcut un așa zis ONORARIU DE SUCCES, iar înainte v-a făcut un onorariu de 300 lei.
Acest onorariu- arătând că ei merg doar la câștig - stabilit după ce v-au indicat un alt onorariu, ca să vă prindă, este ilicit. Contestați onorariul la BAROUL de unde sunteți (Baroul București, Baroul Alba, Baroul Călărași, etc-sunt 26 de barouri). la COMISIA DE DISCIPLINĂ
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
In primul rand este vorba de un srl si nu de o societate de avocatura,in al doilea rand persoana care a imprumutat numele srl-ului respectiv este avocat intr-o forma paralela de exercitare a profesiei practicand avocatura in mod ilegal,deci plangerile la barou nu au nici un efect.Ar trebui sesizat ANPC-UL dar si aici sansele sunt mici.Din pacate userul a fost ,,agatat '' ca si alti justitiabili cu oferta de a plati un onorariu infim si eventual un onorariu de succes la solutionarea cauzei.Firma respectiva are mii de dosare din care o parte le rezolva amiabil,o mica parte in instanta iar restul sunt pierdute cu succes sau mai grav se intampla situatii de genul celor relatate.Cautati un avocat serios,platiti onorariul cerut si este posibil sa mai salvati ceva din greseala facuta de a avea incredere in astfel de ,,recuperatori;;Succes.
Poate vă va ajuta în apărare și DECIZIA CCR 129/2014 publicată în MO 291/2014, cu privire la UNBR BOTA BOTOMEI, din care face parte și respectivul avocat. Plângerea la barou cred că ar ajuta în alt sens.
Corect ce a scris utiliz.liamc 43,opinia mea este ca, puteti formula si plangere penala ptr.infractiunea de inselaciune prev. si pedepsita de art.244 Noul Cod Penal,referindu-va si la decizia CCR 129/2014,dar, trebuie sa mergeti la un avocat din UNBR(vizitati site-ul UNBR ptr. a fi sigur ca ati ales un avocat care exercita profesia de avocat conform legii avocaturii, Legea 51/1995)prezentati-i actele pe care le aveti si formulati apararea,inclusiv plangerea penala.

Alte discuții în legătură

Exista vreun dezavantaj daca dau examen in baroul paralel? Geani_geani Geani_geani As vrea sa stiu care sunt diferentele intre cele doua barouri. Unchiul meu are cabinet individul si daca as promova examenul de admitere mi-as putea face ... (vezi toată discuția)
Recuperare onorariu avocat Marius0123 Marius0123 Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu ... (vezi toată discuția)