avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 581 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... recuperare onorariu avocat
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

recuperare onorariu avocat

Buna ziua. Va rog sa ma sfatuiti in urmatoarea problema. Am avut un litigiu de munca, am angajat un avocat cu care am incheiat un contract de reprezentare nu am primit chitanta pentru banii dati la momentul respectiv si nici in prezent, in cererea de chemare in judecata nu era precizat si recuperarea onorariului de avocat. S-a terminat procesul faza pe fond (cu rezultat pozitiv) si pe tmb.ro a aparut rezultatul favorabil pentru mine cu tot ceea ce am cerut mai putin cheltuielile de judecata (!!!!onorariu de avocat pentru care nu am primit chitanta).
Avocatul mi-a spus ca onorariu de avocat se va recupera la "investitura".
Va rog sa imi spuneti ce sanse mai am sa recuperez si onorariu de avocat si care sunt etapele pe care trebuie sa le parcurg.
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Marius0123, utilizator
Cel mai recent răspuns: CMirela , utilizator 09:23, 6 Octombrie 2011
:offtopic:

1. E oare posibil ca un avocat sa se preteze la asa ceva? Sa incaseze sume "la negru"?
2. Si eu care credeam ca ei respecta legile mai mult decat noi, nejuristii (!?).
Ultima modificare: Miercuri, 20 Iulie 2011
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
Ce presupune investitura? Eu nu sunt specialist de aceea va rog sa ma ajutati sa rezolv problema aceasta,
1. O sa va raspunda, sigur, un jurist.
2. Eu mi-am exprimat numai mirarea ca un avocat poate sa faca asa ilegalitati.
@ Valeriu,
iti pot confirma eu ca ceea ce a spus userul despre anumiti avocati este adevarat , cu solicitarea unor sume care nu se trec in contract sau pe chitanta.

@ Marius0123
Cred ca banii aceea nu-i veti recupera decat daca vi se prezinta chitanta lor de incasare ... "investitura" - este vorba despre investirea cu formula executorie a hotararii judecatoresti . In acest caz, nu se solicita cheletuieli de judecata.
Daca vi se va da chitanta de bani pentru onorariu, atunci trebuie sa promovati un nou litigiu , in baza art.998 C.civ.
Va mai intreb ceva daca imi permiteti

In aceasta situatie mentionata mai sus contractul de reprezentare poate fi si pentru recurs, sau in general un contract de repreznetare este doar pentru fond, altul pentru recurs...

Alte discuții în legătură

Cheltuieli executare mihasim mihasim In procesul verbal primit de la executor apare o suma corespondenta \"onorariului de avocat\" ce intra la categoria \"cheltuieli de executare\" . Ce inseamna ... (vezi toată discuția)
Avocatul nu cere cheltuieli de judecata ! bukinst bukinst In mai multe procese pe care le/am castigat pe fond dar paratul a facut apel, avocatul meu nu a solicitat cheltuieli de judecata, desi nu mi-a cerut parerea ... (vezi toată discuția)
Recuperare cheltuieli de judecata vorhei vorhei Permiteti-mi sa va supun atentiei urmatoarea problema pe care sper sa o rezolv cu ajutorul Dvs. In data de 17.03.2009 printr-o sentinta ... (vezi toată discuția)