va rog sa ma ajutati cum sa procedez in urmatorul caz: un prieten foarte bun imi solicita un imprumut de 1000 euro.doresc sa il ajut dar doresc sa ma si asigur ca suma imi va fi returnata.am convenit sa facem o conventie de mana in care el sa recunoasca faptul ca a imprumutat 1000 euro , sa fie consemnata perioada imprumutului si conditiile imprumutului( am convenit sa primesc o dobanda pe care mi-ar fi acordat-o banca pe un depozit euro pe perioada imprumutului).
ce valabilitate are acesta conventie ? si cum pot sa recuperez imrumutul in caz ca persoana nu mai doreste sau mai poate plati?
la notar nu as vrea sa mergem ca implica alte costuri si nu prea putem plati nici unul dintre noi.
persoana care solicita imprumutul nu are proprietati imobiliare , locuieste in gazda si are 2 copii.
va multumesc.
mai sigur la notar. chair daca nu are proprietati , veti putea impune , dupa judecata daca se ajunge acolo, popriere pe venituri, respectiv salariu.
conventia aceea de mana , este egala cu zero .
Conventia de mana are valoare probatorie, numai ca va trebui sa o suplimentati cu martori sau alte probe. In caz ca nu isi recunoaste samnatura, ar trebui ceruta expertiza grafoscopica.
Recuperare datorie
Kempes48
Bună ziua. Am mare nevoie de un sfat. Acum aproape 4 ani în septembrie 2013 am împrumutat un fost coleg de serviciu cu suma de 1000 de euro. La momentul ... (vezi toată discuția)
Lmprumut bani
gheorghisan
buna seara am amprumutat bani unei persoane si nu a-mi mai da bani c pot sa fac ?o hartie scrisa de mana cu datele de p buletin m-ar ajuta an instanta ?
(vezi toată discuția)