avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 710 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... bani imrumutati
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

bani imrumutati

buna ziua.va deranjez din nou,de catre cine e indicat sa fie scris un act de mana pt un imrumut banesc.de mine sau de cel caruia ii dau banii?si trebuie specificat,precum knd expira imrumutul sa se faca un act facand dovada k mi-a dat banii?va multumesc.ast raspuns
Cel mai recent răspuns: ContSters88452 , utilizator 21:42, 6 Mai 2009
Cel mai indicat ar fi ca documentul respectiv sa fie facut sub forma autentica de catre un notar. Daca insa nu doriti acest lucru, atunci actul de imprumut poate fi intocmit de oricare dintre cele doua parti urmand a fi semnat de catre acestea si datat. Binenteles ca in cuprinsul actului de imprumut se va mentiona si termenul acestuia respectiv, data la care acesta urmeaza a fi returnat.
Ar fi bine ca in momentul in care dati bani sa fiti asistat si de doi martori care vor semna in aceasta calitate actul respectiv.
In momentul in care imprumutul va fi returnat urmeaza a se incheia un document in care se va specifica acest lucru.
de dumneavoastra ar fi cel mai indicat daca nu doriti sa fie facut de un avocat. Oricum ar trebui sa fie semnat de dumneavoatra si de 2 martori ca sa va asigurati in cazul in care nu se mai returneaza banii.

Printre clauzele esentiale sunt:
- valoarea exacta a imprumutului in cifre si litere
- data inchiereii si data expirarii imprumutului
- obligatia ferma a imprumutatului ca la scadenta va restituie banii
- locul unde se va face plata (domiciliul dumneavoastra sau alt loc ales de dumneavoastra)
- semnaturile
Ultima modificare: Miercuri, 6 Mai 2009
Cabinet Av. Irina Rosulescu, Avocat
am mai citi pe forum k ar fi indicat sa fie scris de cel caruia iam dat banii.
si are valabilitate dak e scris de mana?actul eu deja il am si este semnat de mine de pers respectiva si nevasta acestuia.e ok?va multumesc




Doar cu simpla semnatura este probabilitate in caz ca nu recunoaste inprumutul.De aceea este recomandat si indicat ca documentul sa fie scris de mina celui care primeste inprumut bani. Asta in cazul in care refuzati intocmirea acestui gen de tranzactii la notar,cu martorii sau consultind un avocat:)
multumesc

Alte discuții în legătură

Imprumut intre persoane fizice vrani vrani Buna seara ! Am imprumutat unei persoane o suma de bani pt. doua luni , si am facut act scris de mana , cum ca i-am dat suma x semnatura si ca a primit suma x ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre doua persoane fizice 25z 25z urmeaza sa dau un imprumut la o persoana fizica .fiind vorba de o suma destul de mare as vrea cateva sfaturi.suma urmeaza sa fie returnata in urmatoarele 4 ... (vezi toată discuția)
Imprumut nKara nKara un prieten de`al meu s`a imprumutat de o suma de bani de la o cunostinta de a lui, fara nici un fel de act sau martori, problema esta ca momentan nu are toti ... (vezi toată discuția)