avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1418 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Ridicare drepturi banesti in baza curatelei
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Ridicare drepturi banesti in baza curatelei

Buna ziua,

Am fost numit curatorul mamei mele in 2014.
Pana in prezent, a fost foarte folositoare putand sa o reprezint pe mama mea in diverse institutii ale statului (ex: casa de pensii, primarie) si am putut ridica drepturile banesti ale mamei.

Problema este urmatoarea: pana in luna curenta (07.2015) am putut ridica drepturile banesti (pensie + indemnizatie handicap) ale mamei de la posta in baza curatelei. De luna aceasta, la posta, surpriza...doamna de la ghiseu a refuzat sa imi dea pensia mamei in baza curatelei pe motiv ca trebuie sa ma duc la casa de pensii sa cer modificarea numelui pe care vine pensia (in locul mamei sa fiu trecut eu).

Sunt si eu curios care este legislatia in vigoare in tara asta minunata si daca are dreptate doamna de la ghiseu.

Multumesc anticipat,
Ionut

Alte discuții în legătură

Procedura pentru a instaura curatela at_1970 at_1970 Buna ziua, as vrea sa stiu care e procedura pentru a instaura curatela pentru mama care are certificat de handicap pentru Alzheimer? Va multumesc. (vezi toată discuția)
Buna ziua! fiind o persoana cu handicap fizic grav, sotia este ... arumis arumis Buna ziua!Fiind o persoana cu handicap fizic grav,sotia este angajata a DGAS ca asistent personal.Pentru a se putea angaja,i s-a cerut curatela,pe care de ... (vezi toată discuția)
Ce se poate face? politia tergiverseaza un dosar penal ! dorudoru dorudoru Am un frate vitreg numai de tata- Actualmente tatal meu cit si mama sa sunt decedati .Fratele, bonlav ( handicap grav ) Diagnostic : Intirziere mintala ... (vezi toată discuția)