avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1066 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Buna ziua! Fiind o persoana cu handicap fizic grav, ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Buna ziua! Fiind o persoana cu handicap fizic grav, sotia este ...

Buna ziua!Fiind o persoana cu handicap fizic grav,sotia este angajata a DGAS ca asistent personal.Pentru a se putea angaja,i s-a cerut curatela,pe care de altfel a facut-o.Mentionez ca am iesit la pensie,la limita de varsta,iar pensia o primeam in cont,pe card.Problema este urmatoarea:de doua luni,Casa Judeteana de Pensii nu mi-a mai virat pensia pe motiv ca,sotia fiind curatorul meu,va primi ea pensia,pe contul ei de card.Nici mie,nici ei nu ni se pare normala aceasta situatie!Stiam ca,cu ajutorul curatelei,poate sa ma reprezinte la diferite institutii(publice sau private) dar in niciun caz sa dispuna de veniturile mele!Ce parere aveti si va multumesc anticipat pentru lamuriri!
Cel mai recent răspuns: arumis , utilizator 17:27, 6 Mai 2025
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Evident ca aveti exercitiul in totalitate a drepturilor dvs, iar curatorul doar va reperezinta sau actioneaza ca un mandatar. Probabil ca nu cunosc diferenta intre tutore si curator sau se fac ca nu o cunosc.

Depuneti memoriu la Casa de pensii, solicitati eventual o audienta, putand lua legatura si cu un avocat care sa va reprezinte.
Va multumesc mult!Mi-ati confirmat ceea ce credeam si eu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Curatela ContSters362803 ContSters362803 [b]Buna ziua! Avem un frate care este bolnav , are 47 de ani are certificat de handicap, probleme neorologice mintale nu judeca , cum putem obtine ... (vezi toată discuția)
Curatela iconaruclaudia iconaruclaudia Am o mama in varsta de 81 de ani,bolnava, nedeplasabila de 5 ani de zile,nu este in depline facultati mintale( nu primeste medicul in casa).Eu sunt singurul ... (vezi toată discuția)