avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 254 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate - partida dublă şi ... Furnizori neachitati
Discuție deschisă în Contabilitate - partida dublă şi obligaţii fiscale declarative pentru societăţile comerciale

Furnizori neachitati

Buna ziua,
sunt contabil de putina vreme la un SC si uitandu-ma peste balanta am gasit cativa furnizori neachitati din 2012-2013. In realitate datoriile catre acesti furnizori au fost achitate. Poblema este ca baza de date contabila a fost pierduta de vreo 2-3 ori de-a lungul timpului, reluarea evidentei contabile sa facut de fiecare data cu preluarea soldurilor din ultima balanta si cu aceasta ocazie cu siguranta sa produs gresala. Avand in vedere ca legislatie permite ca dupa o perioada de 3 ani (dupa ce sau depus toate formalitatile) de neplata sau incasare furnizori respectiv clienti sa-i scoatem din evidenta trecand soldurile conturilor pe venituri respectiv cheltuieli ar trebui in mod normal procedat ca atare. Dar in cazul meu, furnizori neachitati in balanta dar in realitate achitati nu cred ca este corect sa inregistrez un venit. Sumele sunt destul de mari si aceste venituri sunt supuse impozitarii. Va rog sa ma ajutati cu o monografie pentru aceasta speta.
Va multumesc!
Barta A
Cel mai recent răspuns: barta_andras , utilizator 12:25, 24 Iulie 2015
Pentru ca nu e o perioada prea veche, incercati sa contactati furnizorii si dugati-i sa va transmita copii scanate sau in alt mod a documentelor cu care s-a facut plata si faceti reglarea in acest an. E o treaba putin mai grea dar e cea mai buna pentru ca veti avea dovezile platilor..
Multumesc pt raspuns.
Presupunand ca primesc OP sau extrase de cont de confirmare a platilor cum fac inregistrarile?
Eventual modific soldurile initiale la preluarea din balanta.
Soldurile initiale au fost incarcate 891=401.analitic - 10 lei
si eu sa fac acum plata 401.analitic = 891 - 10 lei cu data cu care au fost preluate.
Nu pot sa diminuez nici banca nici casa.
Are sens ce spun?
Multumesc anticipat!
Pai in urma copiilor primite, verificati daca au fost operate la data respectiva in contul de casa sau banca si daca nu, le inregistrati in luna din 2015 in care intrati in posesia lor ca o plata obisnuita.Nu va atingeti de soldul conturilor din perioada trecuta.
Urmariti in extrasele de cont bancare daca apar acele facturi si pentru acelea nu mai trebuie sa cereti furnizotilor copii dupa op. Doar la facturile platite cu numerar copii dupa chitante.
Ultima modificare: Vineri, 24 Iulie 2015
george-neagu, moderator
Multumesc foarte mult pentru indrumare!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registre contabile ptr firma obligatorii CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 un expert contabil mi-a spus ca urm. documente sunt obligatorii, firma ocupandu-se de prestaii servicii si nu bunuri: registru evidenta fiscala registru ... (vezi toată discuția)
Reglare sold cont 401 mariuscalina mariuscalina Incepand cu 01 ianuarie am preluat contabilitatea unei firme de la un alt contabil cu urmatoarea\"problema\": - diferente intre soldul creditor al contului ... (vezi toată discuția)
Program de contabilitate wanconsult wanconsult Am preluat datele din balanta anului 2012.Am creat conturile analitice atat la ct.401 cat si la ct.411, insa in momentul introducerii soldurilor acestor ... (vezi toată discuția)