avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 737 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Contabilitate în general registre contabile ptr firma obligatorii
Discuție deschisă în Contabilitate în general

registre contabile ptr firma obligatorii

un expert contabil mi-a spus ca urm. documente sunt obligatorii, firma ocupandu-se de prestaii servicii si nu bunuri:

registru evidenta fiscala
registru inventar(ce sa inventariez???)
registru jurnal
registru unic de contril

voi ce parere aveti?

multumesc
Cel mai recent răspuns: CONSULTING TRADUCERI JURIDICE 0735643109 , Traducator autorizat 15:32, 27 Noiembrie 2011
Este exact ce va trebuie. Registrul inventar se completeaza la finele anului. Se inventariaza conturile de furnizori. clienti , casa, banca, datoriile la bugetul de stat si la asigurarile sociale.In registru se trec toate conturile din balanta .Se face inventariere si la mijloacele fixe, obiectele de inventar.Se fac liste de inventariere care se ataseaza pentru mijloacele fixe, ob. de inventar, furnizorii neplatiti, clienti de incasat, datorii neachitate, pentru contul 5311 casa se face un monetar iar pentru banca se ataseaza o copie dupa extras
La fiecare sfarsit de an se face inventarul conturilor de activ si pasiv. Ca un exemplu trebuie sa inventariati din ce e format soldul contului 411 , adica ce clienti neincasati aveti la 31 decembrie. Pentru contul 401 inventariati ce furnizori aveti de plata, pentru contul 5121, daca aveti mai multe conturi bancare inventariati daca soldurile de pe extrasele de cont corespunde cu totalul soldului din balanta. Apoi puteti avea obiecte de inventar, mijloace fixe, deci nu e nevoie sa aveti marfa de inventariat.
Registrul de evidenta fiscala il folositi pentru calculul trimestrial al impozitului pe profit iar la finele anului se face calculul final si se completeaza declaratia 101 de catre un consultant fiscal care si semneaza acea declaratie.
Registrul unic de control cuprinde toate observatiile facute de orice organ de control care vine in timpul existentei acelei firme sau acelui punct de lucru.
Registrul jurnal completati-l lunar cu toate articolele contabile corespunzatoare tuturor operatiunilor facute de firma in acea luna.
Ultima modificare: Duminică, 27 Noiembrie 2011
george-neagu, moderator
acum s-a facut lumina in creierul meu, ce bine sa fii contabil...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Registru inventar antonia_m09 antonia_m09 Buna ziua, Am si eu o nelamurire. In registru inventar se completeaza elementele de activ si pasiv de tipul creditelor bancare, datorii sau creante cu ... (vezi toată discuția)
Inventarierea elementelor ce nu reprezinta bunuri katica katica Conform OUG 1753/2004 \" 32 Pentru inventarierea elementelor de activ şi de pasiv ce nu reprezintă bunuri este suficientă prezentarea lor în situaţii ... (vezi toată discuția)
Registrul inventar ContSters245954 ContSters245954 Buna ziua, As dori sa ma lamureasca cineva daca si conturile de amortizari se trec in registru inventar si daca da pe ce baza se face inventarierea lor? ... (vezi toată discuția)