avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 287 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Recuperare suma imprumutata prin transfer bancar
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Recuperare suma imprumutata prin transfer bancar

Daca imprumuti cuiva o suma de bani fara sa intocmesti nici un act, singura dovada fiind transferul bancar intre contul meu si contul persoanei careia i-am acordat imprumutul, exista modalitatea de a recupera acesti bani in cazul in care nu ti se mai returneaza?
Cel mai recent răspuns: Gabriela_C , utilizator 12:28, 29 Iulie 2015
Da. printr-o acțiune în Instanță, în pretenții, pentru plată nedatorată sau îmbogățire fără justă cauză, în termen de 3 ani de la data transferului bancar.
Multumesc pentru raspunsul prompt. Va rog sa-mi spuneti daca, pana la actiune in instanta, exista alte cai amiabile, ma gandesc la somatie, mediere, orice altceva care sa forteze un pic datornicul sa se gandeasca la repercusiunile refuzului de a returna suma de bani. Mentionez ca ne aflam in localitati diferite, la o distanta de luat in seama.
Sigur că da. Chiar este recomandat să notificați persoana respectivă în scris solicitându-i să vă restituie suma.

trimiteți notificarea fie prin executor, dar costă cam 100 lei, fie prin scrisoare recomandată cu confirmare de primire și conținut declarat, ca să fie probă în Instanță pentru punerea în întârziere.
Multumesc mult, voi incerca sa folosesc informatiile primite. Daca nu ma descurc, va voi contacta. Numai bine !

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Drept de creanta / imbogatire fara justa cauza ContSters201565 ContSters201565 Va rog frumos daca stie cineva sa-mi raspunda. As vrea sa stiu ce sanse am in instanta, pentru a nu mai pierde si bani si timp degeaba. Am cumparat cu fostul ... (vezi toată discuția)
Recuperare imprumut persoana fizica Luminita D Luminita D Buna ziua , Persoana fizica X a imprumutat persoanei fizice Y o suma de 20000 ron.Banii au fost transferati prin banca de catre X.Cum poate X recupera ... (vezi toată discuția)
Imprumut intre mama si fiica codin12 codin12 am trimis fetei mele direct in contul ei bancar suma de 25000 euro pe parcursul a unui an jumate in 2012 pentru a ridica o casa in rosu cu promisiunea verbala ... (vezi toată discuția)