avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 716 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA Exportul se declara in declaratia 390?
Discuție deschisă în Taxa pe Valoarea Adaugată - TVA

Exportul se declara in declaratia 390?

Am efectuat un export in Israel, se declara in declaratia 390 , cum se inregistreaza tva-ul. Va multumesc !
Cel mai recent răspuns: Pavel Coroama , utilizator 14:36, 4 August 2015
Nu se declara in D390, fiind export.

Declaraţie 390 recapitulativă privind livrările/achiziţiile/prestările intracomunitare (OPANAF 3162/2011) : se depune lunar de către persoanele înregistrate în scopuri de TVA care au efectuat livrări, achiziţii sau prestări de servicii în ţările membre ale Uniunii Europene, sau în cadrul unei operaţiuni triunghiulare, astfel cum sunt definite în titlul VI din Codul fiscal. Formularul se completează cu ajutorul programului de asistenţă pus la dispoziţie de Ministerul Finanţelor Publice. Program. Conform OPANAF 2520/2010, contribuabilii mari şi contribuabilii mijlocii, precum şi sediile secundare ale acestora, au obligaţia depunerii prin mijloace electronice de transmitere la distanţă, prin accesarea site-ului www.e-guvernare.ro. Semnarea declaraţiilor se realizează prin utilizarea certificatului calificat emis de un furnizor de servicii de certificare, acreditat în condiţiile Legii nr. 455/2001.


Operatiunea este scutita de tva cf Cod Fiscal:

ART. 143 Scutiri pentru exporturi sau alte operaţiuni similare, pentru livrări intracomunitare şi pentru transportul internaţional şi intracomunitar

(1) Sunt scutite de taxă:

a) livrările de bunuri expediate sau transportate în afara Comunităţii de către furnizor sau de altă persoană în contul său;


Se declara in D300 la rd. 14:

Rândul 14 ‐ se înscriu informațiile preluate din jurnalul de vânzări*), pentru operațiuni a căror exigibilitate intervine în perioada de raportare sau în perioade fiscale anterioare, privind:
‐ baza de impozitare pentru livrările de bunuri/prestările de servicii scutite cu drept de deducere, prevăzute la art. 143 alin. (1), art. 144 şi 1441 din Codul fiscal;
Ultima modificare: Marți, 4 August 2015
Ioan Petru Butariu, Contabil
VA MULTUMESC

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Obligatii fiscale pe anul 2010 pentru pfa snow_white snow_white Va rog frumos sa imi spuneti care sunt obligatiile fiscale pentru PFA pe anul 2010. Ce declaratii trebuie depuse, ce taxe trebuie platite si pana la ce data? ... (vezi toată discuția)
Tva factura germania EugeniaS EugeniaS Buna ziua! Va scriu in legatura cu un prieten, pfa, platitor de tva, ce are un contract de prestari servicii cu un client din Romania. (servicii de ... (vezi toată discuția)
Regim tva - factura din ue pentru bilet de avion dobrea.katalina dobrea.katalina O SOCIETATE DIN ROMANIA, CU CAPITAL BELGIAN, PLATESTE FACTURA DE AVION, ORI DE CATE ORI SEFII DIN BELGIA VIN IN ROMANIA. SOCIETATEA DIN GRUP, DIN BELGIA NE ... (vezi toată discuția)