avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 196 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Ref adeverinta vechime
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Ref adeverinta vechime

Buna ziua,
pot obtine adeverinta de vechime de la un fost angajator (care a facut inscrierile si in carnetul de munca) ? Acesta refuza pe motiv ca in Codul Muncii scrie ca vechimea pana in 01.2011 se probeaza cu carnetul de munca
Cel mai recent răspuns: gina2010 , utilizator 14:24, 11 August 2015
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Daca aveti acea perioada inregistrata in carnetul de munca de ce mai aveti nevoie de adeverinta de vechime pentru acea perioada?
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Casa de Pensii solicita si adeverinte
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Potrivit art.279 alin.1 C.mun., vechimea in munca stabilita pana la data de 31 decembrie 2010 se probeaza cu carnetul de munca.

Practica unor Case de pensii de a solicita si adeverinte de vechime , pe langa carnetul de munca, nu este normala.
1. - Dovedirea stagiului de cotizare se face cu carnetul de muncă şi/sau cu adeverințe eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectivă sau, după caz, de instituția care a preluat arhivele acestuia.
- Adeverintele de vechime sunt necesare numai in cazul in care sunt perioade de munca neinregistrate in carnetul de munca.

2. Din Normele de aplicare a Legii 263/2010 privind sistemul unitar de pensii publice:

Art. 123
...
(2) Dovedirea acestor stagii de cotizare se face cu carnetul de munca, completat potrivit prevederilor Decretului nr. 92/1976 privind carnetul de munca, si/sau cu adeverinte eliberate, potrivit legii, de angajatorul la care a lucrat persoana respectiva sau, dupa caz, de institutia care a preluat arhivele acestuia. Modelul adeverintei este prezentat in anexa nr. 12.
...

3. Puteti face o sesizare la CNPP, pe e-mail, la: cnpp.ro/petitii-si-sesizari
Va multumesc frumos;

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Pensionare bujie_cor bujie_cor sunt nascut in 11 feb 1962 am vechime in grupa I 5 ani 6 luni vechime in grupa speciala 21 ani 7 luni armata 2 ani 1 an grupa II 2 ani salarii ... (vezi toată discuția)
Adeverinta pentru grupa de munca in vederea pensionarii cojocaurel cojocaurel Este necesara adeverinta de gr.de munca daca este trecuta in cartea de munca din perioada 1983-1993 vechimea .Am umblat la toate forurile competente pentru a ... (vezi toată discuția)
Vechimea in munca minulescu35 minulescu35 cine stabileste vechimea in munca, judacatoria sau tribunalul. De asemenea, care instanrta este competenta, cea de la domiciliul paratului sau alta? va ... (vezi toată discuția)