avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Incadrare pe post
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Incadrare pe post

Pentru ocuparea unui post de "analist / cod COR 251201" (domeniu IT), conform COR sunt necesare studii superioare. Daca persoana respectiva are studii superioare, dar in alt domeniu, insa are experienta de munca in domeniu IT/telecom, este posibila incadrarea pe postul mentionat mai sus? Daca da, exista un numar minim de ani de experienta care sa compenseze lipsa studiilor de specialitate (IT, in cazul de fata) pentru care se incheie contractul de munca? In ce document legislativ sunt prevazute informatii pe baza carora sa gasesc raspunsuri la astfel de intrebari?

multumesc
Cel mai recent răspuns: beabolonyi , utilizator 16:02, 14 Noiembrie 2022
Nu gasiti niciun act normativ care sa va raspunda la intrebarile dvs.

Daca persoana respectiva are studii superioare, dar in alt domeniu, insa are experienta de munca in domeniu IT/telecom, este posibila incadrarea pe postul mentionat mai sus?


Este posibil acest lucru, avand in vedere si prevederile art.29 alin.1 C.mun., si anume : Contractul individual de munca se incheie dupa verificarea prealabila a aptitudinilor profesionale si personale ale persoanei care solicita angajarea.
Din punctul meu de vedere, consider ca trebuie sa aiba calificare in domeniul in care il angajati. Fara o diploma de calificare in domeniul in care trebuie sa lucreze nu mi se pare corecta incadrarea.
Atunci in acest caz pe ce functie se poate angaja? La noi ar trebuie s-o reprofilam o persoana fara studii in domeniu, dar invatate pe parcurs pe actuala pozitie.
Ajutor programator daca nu are studii ...
Are studii superioare, dar nu in domeniu.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incadrare Catalina.Drg Catalina.Drg Buna, In codul COR este specificat ca pentru a fi incadrat pe un post de programator sau analist (cod COR 251202, cod COR 251201) este nevoie de Nivelul de ... (vezi toată discuția)
Contract individual de munca, fisa post, acte studii angajare anitsirc anitsirc Buna seara! Sunt angajat la o firma privata de peste un an de zile. O sa descriu pe scurt situatia. Ceea ce prestez eu pentru firma nu coincide deloc cu ... (vezi toată discuția)