Doresc sa va prezint urmatoarea situatie.
Am studii superioare (facultatea de management si un masterat in marketing) deci nu in domeniul IT. Cu toate acestea am facut numeroase cursuri si am dobandit experienta prin activitatea extraprofesionala in domeniul IT.
Din acest motiv la angajarea mea ca ofiter de Back Office(DevOps) intr-o companie multinationala in CIM, cei de la HR au specificat ca sunt angajat pe functia de Analist (cod COR 251201). Asta probabil ca insitutia sa nu plateasca impozitului pe venit de 10%. MIe oricum nu mi s-a spus ca voi beneficia de neplata impozzitului pe venit.
La scurt timp am promovat pe o functie de management tehnic(Problem Manager) care se diferentiaza de cea anterioara prin faptul ca are si atributii de mangement (participari in sedinte de CAB, guvernanta si de analiza a cauzei problemelor in sitemele IT si Telecom, implicarea partilor interesate etc). Cu toate acestea functia de Problem Manager nu este o functie de manager efectiva adica nu are in subordine angajati.
In actuala fisa postului se mentioneaza la titulatura interna a postului "Problem Manager" iar la functia conform cod COR se mentioneaza functia veche si anume de "Analist(cod COR 251201)".
Intre timp am facut mai multe cursuri de project management iar anul acesta in mai, 2025, am obitnut calificarea ANC in Project Management(cod COR 242101).
Avand in vedere ca cele mentionate mai sus va intreb: Nu ar trebui ca cei de la HR sa ma incadrese in cod COR 242101(Project Manager)? Intreb acest lucru pentru ca functia de problem manager are mai multe atributii in comun cu cea de project manager decat cu cea de analist. In plus consider ca insitutia evita sa imi schimbe incadrarea pentru a nu fi nevoita sa imi creasca nivelul salarial.
Va multumesc anticipat pentru raspuns.
Incadrare pe post
nod
Pentru ocuparea unui post de \\"analist / cod COR 251201\\" (domeniu IT), conform COR sunt necesare studii superioare. Daca persoana respectiva are studii ... (vezi toată discuția)