avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 528 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Stimulentul de insertie este supus popririi bancare?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Stimulentul de insertie este supus popririi bancare?

Buna ziua,

As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a copilului este supus popririi bancare. Fiind in aceasta situatie, indemnizatia nu a fost oprita sau poprita partial. As dori sa stiu daca acest lucru este valabil si pentru stimulentul de insertie. Multumesc
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 10:01, 13 August 2015
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.

2. - OUG 111/2010 se refera atati la indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) cat si la stimulentul de insertie.
- Asadar nici asupra stimulentului de insertie nu se poate pune poprire.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Propririle pe indemnizații de crestere Felialin Felialin Se poate pune proprire pe indemnizația de creștere a copilului de la biroul judecătoresc?cei de la agenția județeană pt plăți și inspecție socială ... (vezi toată discuția)
Poprire stimulent insertie karlasofia karlasofia Buna ziua, Imi puteti spune va rog daca se poate pune poprire pe stimulentul de insertie, cel de 500 lei? (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)