avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 481 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru CCC?
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Se poate pune poprire pe indemnizatia pentru CCC?

as vrea sa stiu daca se poate pune poprire pe indemnizatia de cresterea copilului , va multumesc
Cel mai recent răspuns: MariusLo , utilizator 15:24, 12 Aprilie 2016
1. Din OUG 111/2010 privind concediul si indemnizatia lunara pentru cresterea copiilor:

Art. 20
(1) Drepturile prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu pot fi urmarite silit decat in vederea recuperarii, conform legii, a sumelor incasate necuvenit cu acest titlu .

(2) Asupra drepturilor prevazute de prezenta ordonanta de urgenta nu se datoreaza impozit si nici contributiile sociale obligatorii stabilite de lege.


2. Asadar nu se poate pune poprire pe indemnizatia pentru concediu crestere copil (CCC) decat daca este vorba de sume primite necuvenit cu titlul de indemnizatie pentru CCC.
va multumesc!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Bună ziua! Știu ca pana acum nu se punea poprire pe indemnizație ... ANAMARIAC22 ANAMARIAC22 Bună ziua! Știu ca pana acum nu se punea poprire pe indemnizație de creștere copil. Am citit undeva ca s-a modificat legea și ca acum se poate pune ... (vezi toată discuția)
Poprire indemnizatie lavinia_serban lavinia_serban Acum doi am facut un credit la Cetelem, iar in ultima periaoda, mai bine de 4-5 luni nu am platit ratele, si m-am trezit ca mi s-a pus poprire pe contul ... (vezi toată discuția)
Stimulentul de insertie este supus popririi bancare? MihaelaNiculae MihaelaNiculae Buna ziua, As dori sa stiu daca stimulentul de insertie (500 lei) garantat de stat dupa intoarcerea mai devreme la serviciu dupa concediul de crestere a ... (vezi toată discuția)