avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 625 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Funcţionarii publici şi ... salarizare
Discuție deschisă în Funcţionarii publici şi problemele lor juridice

salarizare

care este legea care reglementeaza salarizarea la nivel maxim a functionarilor in 2015 si daca o treapta nu a fost data la timp ce se poate face in acest sens:frantic:
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 13:51, 14 August 2015
Probabil va referiti la prevederile Legii nr. 71/2015 pentru aprobarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr. 83/2014 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice în anul 2015, precum şi alte măsuri în domeniul cheltuielilor publice.


Legea nr.284/2010
Art. 26
(1)Incadrarea si promovarea personalului platit din fonduri publice pe functii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotarari ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.

(2)In situatia in care promovarea personalului bugetar in functie, grad sau treapta profesionala nu este reglementata prin statute proprii, promovarea se face de regula pe un post vacant existent in statul de functii.

(3)In situatia in care nu exista un post vacant, promovarea personalului platit din fonduri publice in functii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de functii in care acestea sunt incadrate intr-unul de nivel imediat superior.

(4)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizeaza pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aproba prin hotarare a Guvernului, daca nu este reglementata altfel prin statute sau alte acte normative specifice.

(5)Promovarea in grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 in 3 ani, in functie de performantele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel putin de doua ori in ultimii 3 ani, de catre comisia desemnata prin dispozitie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, dupa caz, reprezentantii salariatilor.

(6)Activitatea profesionala se apreciaza anual, ca urmare a evaluarii performantelor profesionale individuale, de catre conducatorul institutiei publice, la propunerea sefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfacator" si "nesatisfacator". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performantelor profesionale individuale conform criteriilor prevazute la art. 5 lit. c) si pot stabili si alte criterii de evaluare in functie de specificul domeniului de activitate.

Este vorba despre functionar public sau personal contractual?

da functionar public , care datorita unor reglementari legalea pierdut treapa maxima de salarizare cand acestea nu s-au mai acordat. acum putem recupera , adica sa revenim la treapta maxima de salarizare a gradului superior la functia publica?
Vedeti aceste discutii
www.avocatnet.ro/content/for...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Schimbarea treptei de salarizare rstogan78 rstogan78 - lucrez intr-o directie publica subordonata consiliului local, doresc sa stiu ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a accede intr-o treapta superioara de ... (vezi toată discuția)
Trepte de salarizare bugetari mincinosul mincinosul buna seara, sunt angajat la o primarie inginer cadastru (personal contractual), din august 2007 si pina astazi am acelasi grad de salarizare. Ce pot face sa se ... (vezi toată discuția)
Incadrare inginer cadastru mincinosul mincinosul buna ziua , sunt angajat la o primarie din rurar , personal contractual, pe functia de inginer cadastru ,din anul 2008, si acum am aceeasi incadrare (treapta). ... (vezi toată discuția)