avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 759 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... incadrare inginer cadastru
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

incadrare inginer cadastru

buna ziua , sunt angajat la o primarie din rurar , personal contractual, pe functia de inginer cadastru ,din anul 2008, si acum am aceeasi incadrare (treapta). In ce conditii si la ce perioade se face trecerea la o treapta superioara.
Multumesc.
Cel mai recent răspuns: ContSters193759 , utilizator 14:18, 8 Septembrie 2011
Voila:
LEGE-CADRU nr. 284 din 28 decembrie 2010 privind salarizarea unitară a personalului plătit din fonduri publice
ART. 26
(1) Încadrarea şi promovarea personalului plătit din fonduri publice pe funcţii, grade sau trepte profesionale se fac potrivit prevederilor din statute sau alte acte normative specifice domeniului de activitate, aprobate prin legi, hotărâri ale Guvernului sau act administrativ al ordonatorului principal de credite.
(2) În situaţia în care promovarea personalului bugetar în funcţie, grad sau treaptă profesională nu este reglementată prin statute proprii, promovarea se face de regulă pe un post vacant existent în statul de funcţii.
(3) În situaţia în care nu există un post vacant, promovarea personalului plătit din fonduri publice în funcţii, grade sau trepte profesionale se va face prin transformarea postului din statul de funcţii în care acestea sunt încadrate într-unul de nivel imediat superior.
(4) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se realizează pe baza criteriilor stabilite prin regulament-cadru, ce se aprobă prin hotărâre a Guvernului, dacă nu este reglementată altfel prin statute sau alte acte normative specifice.
(5) Promovarea în grade sau trepte profesionale imediat superioare se face din 3 în 3 ani, în funcţie de performanţele profesionale individuale, apreciate cu calificativul "foarte bine", cel puţin de două ori în ultimii 3 ani, de către comisia desemnată prin dispoziţie a ordonatorului de credite bugetare, din care fac parte sindicatele sau, după caz, reprezentanţii salariaţilor.
(6) Activitatea profesională se apreciază anual, ca urmare a evaluării performanţelor profesionale individuale, de către conducătorul instituţiei publice, la propunerea şefului ierarhic, prin acordare de calificative: "foarte bine", "bine", "satisfăcător" şi "nesatisfăcător". Ordonatorii principali de credite stabilesc criteriile de evaluare a performanţelor profesionale individuale conform criteriilor prevăzute la art. 5 lit. c) şi pot stabili şi alte criterii de evaluare în funcţie de specificul domeniului de activitate.

Stiindu-va situatia profesionala concreta, va indrum sa consultati prevederile din Legea 284/2010, Anexa 1, Cap. II, litera "L", "Reglementari specifice personalului incadrat pe baza de CIM - personal contractual din administratia publica".

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Trepte de salarizare bugetari mincinosul mincinosul buna seara, sunt angajat la o primarie inginer cadastru (personal contractual), din august 2007 si pina astazi am acelasi grad de salarizare. Ce pot face sa se ... (vezi toată discuția)
Promovare fara examen dioanna10 dioanna10 Buna seara! Am o intrebare cu privire la promovarea unei persoane din sectorul bugetar. Daca are functia de muncitor calificat IV (personal contractual), ... (vezi toată discuția)
Salarizare in administratia publica grig1968 grig1968 Lucrez in administratia publica(personal contractual) pe functia de inspector de specialitate la compartimentul agricultura si am salariul de incadrare de 1168 ... (vezi toată discuția)