avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 539 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Recuperări de creanţe, datorii, ... Comision de administrare credit Prima Casa
Discuție deschisă în Recuperări de creanţe, datorii, Probleme cu băncile

Comision de administrare credit Prima Casa

Am un credit Prima Casa contractat in 2009.
Conform OUG nr. 50/2010 art. 36 « (1) Pentru creditul acordat, creditorul poate percepe numai: comision de analiza dosar, comision de administrare credit sau comision de administrare cont curent, compensatie in cazul rambursarii anticipate, costuri aferente asigurarilor si, dupa caz, dobanda penalizatoare, alte costuri percepute de terti, precum si un comision unic pentru servicii prestate la cererea consumatorilor.
Deci ORI comision de administrare credit ORI comision de administrare cont curent.
Eu platesc 0.9 euro comision administrare cont curent si 0.1% comision administrare credit.
Intrebarea este: se aplica cu prioritate conditiile generale ale bancii unde este stipulat comisionul de 0.9 euro sau conditiile particulare ale contractului de credit unde e stipulat 0.1 % din soldul creditului?
Are temei o plangere penala pe motiv de discriminare sau inselatorie a detinatorului unui credit Prima Casa 1 fata de cei din Prima Casa actuala pentru ca platesc un comision de administrare credit mult mai mare decat comisionul de administrare cont pe care il platesc cei cu contracte Prima Casa actuale?

Cel mai recent răspuns: Floarea Cring , Consultant credite si finantari 12:17, 18 August 2015
Creditul functioneaza printru-un cont curent, in el se depun banii si din el se retrag pentru rata s-au rambursare anticipata, este obligatoriu sa existe acest cont curent, altfel nu am obtine creditul. Unele banci percep comision de cont curent, iar unele nu. Comisionul de 0.1 % se aplica in caz de rambursare anticipata. Comisionul de administrare credit este altul. Nu stiu cazuri in care sa fi castigat clientii in instanta pentru aceste comisioane. Daca nu citim conditiile de functionare la semnarea documentatiei avem multe "surprize" neplacute. Din dobinzi si comisioane face banca profit.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Marja bancii si oug 50/2010 rashid rashid Buna ziua, In 2007 am incheiat un contract de credit imobiliar in Euro pe o durata de 30 de ani. 1. In contractul de credit, se specifica “nivelul ... (vezi toată discuția)
Oug 50/2010 si introducerea unui nou comision neprevazut in contract T.O. T.O. OUG 50/2010 s-a vrut a avea intentii bune, dar pe unii debitori i-a faultat. Eu m-am pricopsit cu un comision nou pe care nu il aveam in contractul initial. ... (vezi toată discuția)
Comision de risc banca scristi2011 scristi2011 Buna seara, vin cu rugamintea la dvs sa ma ajutati cu un raspuns cu privire la contractul meu de credit cu o banca.In contractul meu de credit semnat in 2008 ... (vezi toată discuția)