avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 228 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Actionare in instanta a vinovatului care a produs ...
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Actionare in instanta a vinovatului care a produs pagube materiale intr-un accident rutier

Cu rugamintea de rigoare,vreau sa aflu daca pot da in judecata in nume propriu pentru producerea de pagube materiale pe cel care a produs un accident rutier in care au fost implicate 4 autoturisme,inclusiv cel al vinovatului.Momentan,sunt in stadiul de constatare a daunelor si de asteptarea acceptului -sau nu-de a repara autoturismul,de la asiguratorul vinovatului(Allianz-Tiriac).Multumesc!
Cel mai recent răspuns: Ioan Ciobanu , Expert judiciar 18:28, 26 August 2015
Puteti. Numai ca el va chema in garantie asiguratorul RCA, si in final tot de la compania de asigurari veti recupera banii.
Mai usor sa dati in judecata direct asiguratorul RCA al vinovatului.
Buna ziua,
Asteptati intai sa vedeti solutionarea dosarului de dauna. De ce vreti sa alegeti calea cea mai grea? Allianz-Tiriac este o firma serioasa, care isi onoreaza raspunderea conform politei de asigurare. Daca despagubirea nu acopera dauna in totalitate si dumneavoastra considerati ca dauna este mai mare atunci puteti da in judecata persoana vinovata.
O zi buna!
Multumesc!
S-a efectuat constatarea?
Dupa aceasta mai pot interveni si defecte care se releva numai pe parcursul reparatiilor .
Allianz e o firma care deconteaza reparatiile dar de raspuns numai dupa cateva saptamani dupa constatare - daca reparatia e in regie proprie vor trimite o oferta pe adresa din talon .
1. In cazul in care nu sunteti multumit de oferta de despagubita a asiguratorului va trebui sa recurgeti la instanta. In acest caz actiunea trebuie indreptata impotriva tuturor conducatorilor autovehiculelor implicate in accident (cu exceptia dvs., bineinteles), iar societatile de asigurare vor fi chemate in garantie. Trebuie sa fie parti in proces toti conducatorii auto implicati intrucat exista posibilitatea ca in urma probelor administrate, inclusiv expertiza tehnica, vinovatul de producerea accidentului sa difere de cel stabilit de agentul de politie. Este posibil acest lucru avand in vedere ca agentul de politie face o analiza sumara a modului de producere a accidentului, iar probele din dosar, in mod special expertiza tehnica face o analiza amanuntita a accidentului.
2. In cazul in care solicitati reparatia sa se faca in regie proprie devizul de reparatie este intocmit de catre inspectorul de daune si este, in toate cazurile, mai mic decat cel intocmit de service. In afara de aceasta, la regie proprie se scade valoarea TVA-ului. Nu va recomand acest mod de despagubire.
ing. Ioan Ciobanu

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Dauna rca auto nutzzu nutzzu Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai ... (vezi toată discuția)
Bună seara, Ştie cineva care este data limită până la care ... RECALL RECALL Bună seara, Ştie cineva care este data limită până la care poţi acţiona pe cneva în judecată dacă ai fost implicat într-un accident de ... (vezi toată discuția)
Datul in judecata. politia a refuzat sa incheie un proces vb ioanaa ioanaa Am fost implicata intr-un minor accident rutier dar pentru ca declaratia mea si a celeilalte parti nu coincideau, politistul ne-a eliberat doar dovezi de ... (vezi toată discuția)