avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 404 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... dauna rca auto
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

dauna rca auto

Buna seara.In data de 21.12.2010 ,la un bloc vecin a avut loc o explozie in urma careia auto proprietate care era parcat langa imobilul respectiv,a suferit mai multe avarii.Am facut constatarea daunelor la allianz tiriac si am depus dosarul de daune la eon gaz(vinovati de producerea exploziei).
Problema e ca la data producerii daunei auto nu mai avea rca.In nota de constatare,cei de la allianz au bifat la documente care urmeaza sa fie depuse,printre altele "copie dupa casco/rca pagubit".Deocamdata nu mi-a cerut nimeni copia dupa rca,dar.......
Daca as da o declaratie pe proprie raspundere ca nu mai circulam cu auto in cauza(care este si situatia reala pt ca am achizitionat un alt autoturism,cel avariat urma sa il vand),as avea sanse sa fiu despagubit?
Cel mai recent răspuns: nutzzu , utilizator 22:51, 30 Decembrie 2010
Buna seara !
Nu vad legatura intre existenta unui rca valabil al autoturismului avariat si plata despagubirilor datorate de vinovat ... pe cale de consecinta trebuie sa fiti despagubit pt daunele provocate ...
Nu exista vreo legatura intre masina avariata si care era parcata si polita RCA/CASCO. Dauna trebuie platita de firma de gaz, vinovata de eveniment.
Banuiesc faptul ca ce a bifat cel de la asigurari e o procedura standard in cazul daunelor auto,avand in vedere ca majoritatea daunelor auto sunt directa consecinta a accidentelor si mai rar a unor astefel de cazuri cum este al meu.
Cu respect.
nutzzu a scris:

Banuiesc faptul ca ce a bifat cel de la asigurari e o procedura standard in cazul daunelor auto,avand in vedere ca majoritatea daunelor auto sunt directa consecinta a accidentelor si mai rar a unor astefel de cazuri cum este al meu.
Cu respect.

Aici aveti dreptate.In privinta obligatiei de a incheia un RCA pentru autovehicul, aceasta obligatie o aveti indiferent daca circulati sau nu cu autovehiculul, pana la radierea/instrainarea acestuia.Lipsa RCA nu impieteaza asupra despagubirii in discutie, dar poate sa va aduca o amenda de la Politie(daca intervine/se implica )
As vrea sa fiu sigur de faptul ca soc. de asigurari sau firma de gaz nu se va indrepta(dupa reparatia masinii) impotriva mea sa recupereze banii.Adica nu vreau sa risc ca lipsa rca-ului sa fie un aspect care sa impiedice despagubirea daunei .Ar trebui sa le aduc la cunostinta celor de la asigurari si de la e-on ca nu aveam rca in momentul exploziei?(mentionez ca auto era parcata intr-o parcare adiacenta imobilului respectiv,nu pe drumul public,ci pe domeniul public.)
Va multumesc pt raspunsuri.
Cu respect.

Alte discuții în legătură

Rca si casco Izike Izike Poate sa-mi spuna cineva, daca am ambele asigurari si am avut un accident, pe care nu eu am provocat, asiguratorul plateste dupa ambele asigurari, sau raman ... (vezi toată discuția)
De ce facem rca la remorcã? clauze rca în general? seduardg@yahoo.co.uk seduardg@yahoo.co.uk Acum 8 ani când încheiam RCA semnam un contract cu clauzele, una din ele fiind: dacă am RCA pe vehiculul meu A şi avariez vehiculul B tot al meu, ... (vezi toată discuția)
Despagubire cand esti implicat intr-un eveniment rutier in alta tara anays18 anays18 M-ar interesa sa stiu care este procedura de recuperare a daunei in cazul unui accident de masina, care s-a petrecut in Ungaria,si pentru care nu am fost ... (vezi toată discuția)