avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 808 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Fonduri europene, finanţări ... Ordin de plata catre persoana care are poprire pe cont
Discuție deschisă în Fonduri europene, finanţări nerambursabile, grant-uri

Ordin de plata catre persoana care are poprire pe cont

Buna ziua,


Va scriu in legatura cu o problema cu care ma confrunt acum si careia nu i-am gasit o solutie. Am cautat pe forum dar nu am gasit (daca acest subiect este postat intr-o categorie gresita rog administratorul sa il mute).

Lucrez intr-un proiect POSDRU si unul dintre expertii angajati catre care trebuie sa virez salariul din contul de trezorerie are poprire pe contul bancar.
Am luat legatura cu institutia care a initiat poprirea pe contul bancar al angajatului meu si mi s-a comunicat ca 30% din suma pe care trebuie sa o virez acestuia trebuie transferata in contul lor. Dar eu nu pot face acest lucru, intrucat POSDRU nu imi permite sa virez sumele aferente salariilor decat in conturile IBAN comunicate anterior de catre angajatii pe proiect.
Prin urmare trebuie sa fac o adresa oficiala prin avocat in care sa mentionez acest lucru si sa fac referire la un act normativ....Ce ar trebui sa contina o astfel de instiintare si care este actul normativ la care trebuie sa fac referire?

Multumesc anticipat pentru raspuns!
Cel mai recent răspuns: costin_cirstea , utilizator 16:36, 28 August 2015
faceti plata conform contractului. nu aveti nicio obligatie directa de plata catre tert.
Faceti plata asa cum aveti stipulat in contract , la explicatie treceti drepturi salariale , atunci banca v-a sti ca trebuie sa-i vireze 1/3 din salariu la poprire . Daca exista poprire sigur este si la banca unde are dl contul. Nu este obligatia dvs sa virati nimic inafara contractului pe care il aveti cu angajatul . Asta in cazul in care nu ati primit instiintare de tert poprit ca si angajator.
Am primit instiintare de tert poprit ca si angajator, dar asa cum am mentionat si in primul mesaj cei de la Trezorerie (doar din contul de trezorerie se fac platile pe cererile de plata - POSDRU) refuza plata in orice alt cont decat cel al angajatului. Ce trebuie facut in acest caz? este suficienta o instiintare catre Biroul Executoresc prin care sa notificam plata sumelor salariale si valoarea acestora in contul angajatului? Sau mai trebuie urmate si alte demersuri? Multumesc pentru raspuns!

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ridicare popririi pe contul de salariu (deblocare card pentru folosire bancomat) mihai000123 mihai000123 Am o problema cu privire la ridicarea popririi pe contul de salariu . Am primit adresa ridicare poprire de la executor in care scrie asa \\"va solicitam ... (vezi toată discuția)
Poprire sal. pentru datoria unui srl ela-ela ela-ela Se poate face poprire pe salariu pentru o datorie a unui SRL(se afla in procedura de faliment, fiind numit deja un lichidator). Mentionez ca nu exista nicio ... (vezi toată discuția)
Lamurire indisponibilizare/blocare cont bancar leus leus Va rog o parere in ceea ce priveste indisponibilizarea unui cont bancar: -daca legea dispune ca executorul judecatoresc emite o adresa prin care banca sa ... (vezi toată discuția)