avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 704 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Impozite, taxe şi timbrul de ... Recuperare taxa auto
Discuție deschisă în Impozite, taxe şi timbrul de mediu 2013. Legalitate şi interpretare juridică

Recuperare taxa auto

Persoana fizica in calitate de al doilea proprietar,pot recupera taxa auto platita de primul proprietar al masinii?

Taxa de prima inmatriculare a fost platita de primul proprietar in 27.mai 2013
Masina a fost instrainata in 25 iulie 2015
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 22:36, 2 Septembrie 2015
Nu puteti recupera dvs taxa achitata de primul proprietar
Mai multe instante judecatoresti din Romania au dispus respingerea actiunilor proprietarilor de autoturisme care au achitat vechea taxa de poluare sau de emisii poluante, dupa data de 1 ianuarie 2013, pe motiv ca discriminarea existenta in Ordonanta nr 50/2005 si Legea nr 9/2012 nu mai exista.
Masura discrimatorie se refera la faptul ca persoanele care au cumparat masini din tari ale UE erau obligati sa achite taxa de poluare in timp ce persoanele care au cumparat masini noi sau second hand din Romania, nu.
Curtea de Apel Cluj a dispus hotarare favorabila pentru restituire taxa si poate constitui precedent pentru alte procese pentru restituirea taxei de poluare.


”Având în vedere că pentru numeroase astfel de taxe au existat obligaţii de resitituire, judecătoreşte impuse, Legea 9/2012 continuă să discrimeze în favoarea celor care au achitat taxele, dar au obţinut rambursarea acestora pe cale judiciară, discriminare care a fost înlăturată pe cale legislativă abia prin OUG 9/2013, privind timbrul de mediu”
, se arată in decizia Curtii de Apel Cluj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Recuperare taxa auto (9/2012) platita dupa 01.01.2013 - cerere respinsa AlinMiclea AlinMiclea Buna ziua, Sper sa ma puteti ajuta in situatia urmatoare: Am depus la tribunal in iulie 2013 un dosar \\"standard\\" pentru recuperarea taxei auto ... (vezi toată discuția)
Taxa auto ramira36 ramira36 in urma acestei ordonante a guvernului cu privire la recuperarea taxei auto ptr poluare achitata in anii precedenti , sa inteleg ca de acum in colo nu se va ... (vezi toată discuția)
Recuperare taxa de poluare beatedy beatedy Buna ziua, As dori sa stiu daca si eu pot sa imi recuperez taxa de poluare? Intreb, deoarece eu am platit taxa de poluare in anul 2010 cand am achizitionat ... (vezi toată discuția)