Buna seara.
Detin o casa in mediul rural pe baza unui contract de vanzare cumparare de la parintii mei -(recunosc ca nu le-am dat bani pe aceasta casa)
In acesta perioada eram casatorita, dar peste 10 luni am si divortat. Nu am facut investitii la acesta casa impreuna cu ex-sotul, in timpul casniceiei.
Dupa, am investit foarte mult - am chitante, am martori, eu locuiesc acolo in week-enduri - ex-sotul nici nu stie ce e acolo acum, n-a calcat, nici nu stia ca actul e de vanzare cumpare, credea ca am donatie,
Acum as vrea sa o vand, totusi.
Cum sa fac sa scap de pretentiile lui la acesta casa - desi el nu a avut contributii - e totusi trecut in act.
Parintii -cei care mi-au facut actele, pot sa intervina cu ceva? Contractul nu e cu nicio clauza.
Va multumesc anticipat!
O seara buna!
In primul rand este contract de vanzare cumparare daca banii s au dat n numerar este si declaratia autentica a vanzatorilor ca au primit pretul. Trebuia sa va faca donatie exclusiv dvs si nu aveati acum probleme sa vindeti. Ce va ramane de facut este sa chemati si sotul la vanzare sau sa il reprezentati dvs printr o procura si sa discutati cu el in ceea ce priveste pretentiile pe care le are. Fiind un bun ce s-a achizitionat prin cumparare in timpul casatoriei este bun comun si are si dansul dreptul la o parte din pret. Ca sa anulati contractul de vanzare-cumparare necesita timp si bani cheltuiti si posibil pierderea cumparatorului. I plus este o donatie deghizata pana la urma la crea ati consimtit toti participantii la actul juridic.