avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 614 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... contract de munca pe perioada determinata prelungit?
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

contract de munca pe perioada determinata prelungit?

un contract de munca incheiat pe perioada determinata, poate fi prelungit? in ce conditii? pentru ce perioada!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 17:31, 20 Februarie 2015
Conform art. 84 alin.1 din Codul Muncii contractul individual de munca pe durata determinata nu poate fi incheiat pe o perioada mai mare de 36 de luni.
Art. 82 alin.4 stabileste ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata. Conform alin.5 din acelasi articol, "contractele individuale de munca pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare".

Angajatul respectiv a fost incadrat initial pe un post AS in iulie 2009; din martie 2011 este incadrat pe un post eliberat prin detasare. in iulie 2012 se implinesc 36 de luni! dupa aceste 36 luni, angajatului i se mai poate prelungi contractul de munca??? in ce conditii?
Potrivit Codului Muncii, contractul individual de munca pe durata determinata se poate incheia numai in forma scrisa, cu precizarea expresa a duratei pentru care se incheie, perioada care nu poate fi mai mare de 36 de luni.

Dupa ce perioada prevazuta in acest contract de munca se incheie, CIM-ul se poate prelungi cu acordul scris al partilor, pentru perioada realizarii unui proiect, program sau unei lucrari. Totusi, trebuie sa stiti ca intre aceleasi parti se pot incheia succesiv cel mult 3 contracte individuale de munca pe durata determinata.

Codul Muncii mai precizeaza ca CIM pe durata determinata incheiate in termen de 3 luni de la incetarea unui contract de munca pe durata determinata sunt considerate contracte succesive si nu pot avea o durata mai mare de 12 luni fiecare.


Citeste mai mult: www.avocatnet.ro/content/art...
multumesc
Potrivt art.82 alin.3 C.mun., c.i.m. incheiat pe durata determinata poate fi prelungit fara a exista o limitarea a numarului de prelungiri inauntrul termenului de 36 de luni.

Prin urmare, nu trebuie confundata incheierea unui c.i.m. pe durata determinata cu prelungirea duratei acestuia.

Alte discuții în legătură

Cim perioada determinata romservinvest romservinvest Bună ziua, Vă cer ajutorul: am un contract de muncă pe perioadă determinată încheiat iniţial de la 29.04.2011 la 30.12.2011 (8 luni). S-a prelungit, ... (vezi toată discuția)
Prelungire contract de munca pe perioada determinata RuxandraLarisa RuxandraLarisa De catre ori de se poate prelungi un contract de munca pe perioada determinata?Din cate inteleg eu, nu exista un numar limitat de acte aditionale de ... (vezi toată discuția)
Prelungire cim pe durata determinata elyss elyss Buna ziua Actul aditional de prelungire CIM pe durata determinata este considerat contract succesiv? Conform codului muncii CIM pe durata determinata poate ... (vezi toată discuția)