avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 675 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Modificare Contract Individual de Munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Modificare Contract Individual de Munca

Speta urmatoare face referire la modificarea de catre angajatora Fisei de Post a angajatului fara a schimba postul muncii, felul muncii, si aici cel mai important lucru felul muncii!
Mai explicit este vorba de un Inginer care coordona activitatea a doua formatii de lucru de la Centrul de munca Tgv, Punct de lucru Tgv(10pers.) in fisa de post veche!
In fisa de post noua se face referire la un inginer care va coordona activitatea a trei formatii de lucru de la Centrul de munca Tgv, Punctul de lucru Tgv(10pers) + Punctul de Lucru Moreni(6pers.).
Intrebarea este se poate face aceasta modificare unilateral de catre angajator, fara a consulta si angajatul, si eventual adaugarea la salariu a unei sume corespunzatoare cu atributiile in plus care i sa aduc prin fisa postului?
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:50, 11 Septembrie 2015
Potrivit art.40 C.mun.:
(1) Angajatorul are, in principal, urmatoarele drepturi:
a) sa stabileasca organizarea si functionarea unitatii;
b) sa stabileasca atributiile corespunzatoare fiecarui salariat, in conditiile legii;
c) sa dea dispozitii cu caracter obligatoriu pentru salariat, sub rezerva legalitatii lor;
.....
Si poate lua aceste decizii unilateral, fara a intreba persoana vizata daca este deacord sa preia o activitate in plus fara a fi remunerata in plus pentru munca depusa?
Da, se pot lua astfel de decizii.
Chiar daca se modifica locul muncii?
Comform art 41 codul muncii daca se modifica locul muncii (in speta i-au fost modificate atributiile din fisa postului cu introducerea unora suplimentare care necesita coordonarea unor formatii de lucru din alta locatie fata de cea initiala stabilita de actuala fisa a postului) trebuie sa fie modificat contractul individual cu o noua negociere, mai ales ca in cazul de fata conditiile de munca se modifica prin necesitatea de a se deplasa de la un punct de lucru la altul!
In c.i.m. ce este prevazut la locul muncii ?

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Sunt remunerata in acord. pentru activitatea 'x' am 1leu. firma ... cj20avo cj20avo Sunt remunerata in acord. Pentru activitatea \'x\' am 1leu. Firma se angajeaza intr-un nou contract,unde pe langa activitatea \'x\' mai am sa fac un lucru in ... (vezi toată discuția)
Schimbare fortata a fisei postului mystic mystic Buna ziua .Sunt inginer, dar lucrez pe post de referent, operator-calculator ( explicatia a fost ca nu sunt in organigrama decat 2 posturi de inginer in ... (vezi toată discuția)
Fisa postului andianamo andianamo Buna ziua, as dori sa stiu daca in calitate de director o persoana poate trece in fisa postului unui angajat atributii noi , avand in vedere ca acesta are ... (vezi toată discuția)