avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 190 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Certificat fiscal imobil
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Certificat fiscal imobil

M-am lovit de o situatie ciudata si am nevoie de ajutor. Sotia mea este proprietarul unui apartament care e dobindit in timpul casatoriei. Rolul unic de la fisc este pe numele ei, dar la notariat, dorind sa vinda acest apartament, i s-a cerut ca si eu, sotul ei sa fiu trecut pe rolul acela cu toate ca eu am rolul meu pe alt imobil, la alta adresa. Cind am obtinut certificatul fiscal de la sectorul 1 in urma cu citeva zile, inspectorul de la ghiseu a zis ca nu trebuie sa impartim rolul, eu nefiind trecut in actele de vinzare cumparare ale apartamentului. Notarul totusi cere impartirea rolului pe numele ambilor soti. Intrebarea mea este: cum e corect? Multumesc!
Ultima modificare: Vineri, 11 Septembrie 2015
sandman, utilizator
Cel mai recent răspuns: sandman , utilizator 13:34, 21 Septembrie 2015
Daca bunul este dobandit in timpul casatoriei si nu provine din mostenire, donatie,este bun comun de drept.Daca nu sunteti trecut in actele de vanzare-cumparare, fiscul nu are cum sa va treaca la rol si pe dvs. deoarece nu un inscris doveditor,incercati sa convingeti notarul,mie mi se pare ca are dreptate fiscul.
Multumesc!
Am intrebat alti doi notari. Se pare ca e o noutate introdusa acum cu 50/50 % impartirea rolului, asa ca a trebuit sa merg la Fiscul local si sa cer certificate fiscale pe apartament pt ambii proprietari. 3:) N-am inteles logica, pt ca oricum totul se plateste la fel ca inainte...

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

E obligatoriu sa intabulez sotul ca sa vand garsoniera cumparata fara el in 2004? Alo2016 Alo2016 Buna ziua. Am cumparat o garsoniera in 2004. Am inscris-o la fisc si am platit toate impozitele la zi. Am uitat s-o intabulez. Sotul era plecat din tara ... (vezi toată discuția)
Terenul lui. casa noastra? bluess bluess buna ziua, un ajutor de la specialisti, va rog. Sotul meu are un teren cumparat inainte de casatoria noastra. Anul acesta vrem sa ne facem casa pe acel teren. ... (vezi toată discuția)
Problema apartament vanzare vip2you17 vip2you17 Buna seara , locuiesc cu 2 copilasi intr-un apartament al parintilor mei , tatal meu a divortat de maica-mea iar eu sunt divortata , Tatal meu doreste sa ... (vezi toată discuția)