avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 158 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Proprietar apartament
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Proprietar apartament

In 2000 am cumparat un apartament in Bucuresti. Eram si sint casatorit dar in acel moment sotzia nu avea inca cetatzanie romana de aceia contractul de vinzare-cumparare este doar pe numele meu. Sotziea ar vrea sa se simta si ea proprietar al acestui apartament ( acum are cetatzanie si reshedintza in acest apartament). Ce trebuie facut ca sa devina si ea impreuna cu mine proprietar legal al acestui apartament?
Multzumesc antichipat.
Cel mai recent răspuns: CLEMENT PINTILIE , Consilier juridic 11:27, 23 August 2011
Fiind un bun dobandit in timpul casatoriei este bun comun, deci si sotia este proprietara apartamentului chiar daca nu este trecuta in actul de proprietate.

av. Bostina
Este proprietar in devalmasie ca si d-voastra, pt ca a fost un bun achizitionat in timpul casatoriei, chiar de nu figureaza pe contract!
Nu e nevoie sa mai cheltuiti bani in plus!
La notariat se poate intabula pe ambii soti cu...cetaenie romana!Felicitari!:hugall:

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Contract apartament BALOSINRODICA BALOSINRODICA Buna ziua, in contractul apartamentului meu figuram ca proprietari ambii soti. Cum trebuie procedat ca in contract sa figureze unul singur, eventual sotul ... (vezi toată discuția)
Deschidere masa succesorala razvanel2006 razvanel2006 Buna ziua,va rog sa ma ajutati cu o problema,as dori sa deschid masa succesorala dupa decesul tatalui meu la care suntem mostenitori 2 frati si ... (vezi toată discuția)
Partaj divort gabriela22 gabriela22 Buna ziua, Am un apartament cumparat de paruntii mei inainte de casatorie. Apartamentul este pe numele meu de fata. Va rog sa-mi spuneti daca in urma unui ... (vezi toată discuția)