avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 295 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... Contestație executare neplata pensiei de intretinere ...
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

Contestație executare neplata pensiei de intretinere invocând prescripția

Buna seara! Am si eu o problema si va rog sa ma ajutați! Am divorțat in Februarie 2010 iar fostul a fost obligat la plata pensiei de 1000 lei pe luna. Pe scurt am hotărât ca pensia Su alocația sa meargă intr-un cont la banca. Pt ca nu am avut nevoie de bani nu an verificat. Acum câteva luni am constatat ca acel cont este pe numele copilului dat titular fostul iar in cont nu exista decat banii proveniți din alocație începând cu 2012) Am cerut executare silită dar a făcut contestație invocând prescripția potrivit ART 705 ncpc. Pe data de 28.09.2015 avem termen si nu stiu ce trebuie sa fac. Nu dispun de f multe fonduri si nici nu am încredere in avocații din oraș deoarece fostul este avocat. Am depus plângere la parchet dar se mișca f greu (din Iulie si pana acum am fost eu audiata si urmează săptămana aceasta si copilul care are 11 ani) Va rog sa ma ajutați cu un sfat. Va multumesc!
Cel mai recent răspuns: gi-jane2 , moderator 06:47, 13 Septembrie 2015
veti putea recupera prin executare silita pensia pe ultimii 3 ani , dreptul pt restul fiind prescris.
Nu va puneti speranta ca veti rezolva pe parte penala.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Datorie pensie întreținere, este prescrisa? Jwjwj Jwjwj Bună seară Am și eu nevoie de niște sfaturi avizate în următoarea speță: Am un copil cu fosta concubina acum în vârstă de 14 ani, de aproape 10 ... (vezi toată discuția)
Blocare conturi și poprire pe salariu Deplin Ileana Deplin Ileana Buna ziua , am nevoie de un sfat o îndrumare ce ar fi de făcut ,am avut un credit in 2008 pe care eu am știut că e achitat de fostul soț ,însă acum ... (vezi toată discuția)
Ce se intampla cu poprirea in timpul concediului de crestere a copilului NataliaBratu NataliaBratu Buna ziua, Sunt in urmatoarea situatie: Am o poprire pe 1/3 din salariu in urma partajului cu fostul meu sot. Ca si bun imobil, am in proprietate un ... (vezi toată discuția)