Sunt in urmatoarea situatie: Am o poprire pe 1/3 din salariu in urma partajului cu fostul meu sot. Ca si bun imobil, am in proprietate un apartament achizitionat prin programul Prima Casa, pentru care platesc rate lunare si care este ipotecat in favoarea statului roman.
Avand in vedere faptul ca sunt insarcinata, voi intra in concediu de maternitate + crestere copil incepand cu luna iulie si voi sta acasa cu bebe timp de doi ani.
Din momentul intrarii mele in concediul de maternitate, voi mai avea de achitat fostului sot, in jur de 10000 lei, suma de care eu nu dispun, pentru a scapa de aceasta "datorie".
V-as fi recunoscatoare daca m-ati ajuta cu niste raspunsuri referitoare la aceasta situatie, poate ati mai intalnit cazuri similare:
1) Ce sa va intampla cu poprirea in timpul concediului? Se poate amana/suspenda pana la intoarcerea mea la serviciu? Stiu ca indemnizatia si alocatia copilului nu sunt supuse popririi si alte venituri nu mai am.
2) In cazul in care nu mai sunt venituri asupra carora sa se aplice poprirea, exista posibilitatea ca fostul meu sot sa ceara executarea silita a apartamentul pe perioada concediului de crestere a copilului?
3) Credeti ca se poate face legal o intelegere cu executorul prin care sa-i platesc lunar o anumita suma de bani, dar mai mica decat este poprirea, tinand cont ca singurele venituri vor fi indemnizatia + alocatia copilului?
4) Se va lua in calcul veniturile actualului sot? Eu nu as vrea sa-l implic deloc in problemele mele anterioare.
In speranta ca ma veti ajuta, va multumesc anticipat!
Da, executarea silită prin poprire asupra veniturilor salariale nu va putea fi continuată, pe perioada CIC-ului.
Teoretic, ar putea să ceară executarea silită imobiliară, însă, într-o eventuală contestație aveți mari șanse să obțineți încetarea unei astfel de executări imobiliare.
Faceți un angajament de plată, la executor, prin care vă obligați să plătiți lunar o anumită sumă. Așa veți evita executarea imobilului.
Veniturile actualului soș nu se iau în calcul.
Executarea silita
Fely77
Buna,
In timpul casatoriei am facut un credit ,sotul fiind titular,eu codebitor.Dupa o perioada ,mai ales urmand si divortul,nu am mai putut plati si la un ... (vezi toată discuția)