avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 225 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Concediu de odihna
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Concediu de odihna

Buna ziua,

Va rog sa ma ajutati cu un raspuns la urmatoarele situatii:
1. Am un salariat cu CIM cu 3 ore/saptamana, la cate zile de concediu de odihna are dreptul?
2. Am salariati care lucreaza doua zile la rand cate 14 ore/zi, apoi sunt libere 2 zile, si tot asa, prin rotatie. Cum sa le contabilizam zilele de concediu de odihna? Daca au cerut CO in zilele in care ar fi trebuit sa vina la munca, se considera CO si urmatoarele 2 zile in care oricum nu ar fi trebuit sa vina, pentru ca era tura altui coleg?
Multumesc,
O zi frumoasa!
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 14:38, 15 Septembrie 2015
1. Minim 20 de zile lucratoare pe an calendaristic.

2. Se considera CO , intrucat perioada de CO cuprinde numai zile lucratoare , ziel in care un salariat poate fi sau nu de serviciu.
Multumesc pentru raspuns!
Nu stiu daca am inteles eu bine: daca este pontata cu 3 ore pe saptamana, si le presteaza in trei zile la rand x 1 ora pe zi, intr-o saptamana lucreaza 3 zile, deci ca sa primeasca cele 20 zile de concediu, ar trebui sa nu mai vina la serviciu 7 saptamani?
Multumesc!
Cu stima,
Durata concediului va fi de cel putin 20 de zile lucratoare, indiferent ca ar fi in zi de tura sau in zi libera.
Daca asa trebuie , atunci nu aveti cum sa va impotriviti.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna pt angajatii care lucreaza in program de 12 h pe zi mardil mardil Buna ziua. As dori si o lamurire referitoarre la acordarea si plata concediului de odihna pentru cei care lucreaza 12h pe zi. Programul meu de lucru este de ... (vezi toată discuția)
Cum calculez salar si plata concediu? papic papic un angajat a beneficiat de 7 zile concediu de odihna pe luna ianuarie, tot ianuarie a lucrat 192 de ore, angajatul lucreaza pe ture de noapte cate 12 ore ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna angajat 2 ore/zi violiza violiza buna ziua, sunt angajata cu 2 ore/ zi si as vrea sa stiu cum pot beneficia de concediu de odihna si cum ar fi corect: 1) 5 zile lucratoare pontate cu 8 ... (vezi toată discuția)