avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 352 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Obligatia firmei de a inregistra documentele depuse de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Obligatia firmei de a inregistra documentele depuse de mine

Buna ziua, am si eu o intrebare: am diverse probleme cu cei de la firma, care si-au pus in cap sa ma dea afara. Ce vreau eu sa intreb este: de fiecare data cand le aduc o cerere, sau un raspuns la propriile lor solicitari, sau orice alt fel de document, ii rog sa inregistreze documentul. Raspunsul primit este invariabil "stai sa vedem ce zice directorul, daca il inregistram sau nu." Primul document depus, o cerere de eliberare a CM pt 24 de ore, nu a fost inregistrat si deci nu i s-a dat curs. Dupa asta m-am invatat minte, si pentru fiecare document predat personal le trimiteam o copie si prin scrisoare recomandata cu confirmare de primire, sau prin fax. Asa i-am obligat sa-mi raspunda. Justificarea lor este ca e o firma mica, si ca nu stau ei s faca asa, milioane de hartiute, si ca nu pot sa inregistreze documente numa pentru ca asa le cer eu. Si intrebarea era: pana la urma care este adevarul? sunt sau nu obligati prin lege sa dea numar de inregistrare fiecarui document depus de mine? sau pur si simplu e la libera alegere a directorului, ce document aproba el si ce nu? Exista vreo lege in care se specifica ceva de genul asta?
Multumesc!
Cel mai recent răspuns: andrey82 , utilizator 11:58, 9 Aprilie 2018
sincer nu stiu daca exista o lege care sa reglementeze aceasta problema.
dar, cererea ta, fiind un document de intrare in societate trebuie sa-ti dea numar de inregistrare. Pai documentele primite de la autoritati nu le inregistreaza in registru? Si acestea sunt tot documente de intrare in societate.
Cel mai bine e sa le trimiti aceste documente cu confirmare de primire, si asa vor fi obligati sa raspunda cererii tale sau sa o solutioneze.
Nu cred sa existe o lege care sa impuna obligatia acestor registre de intrari/iesiri. Tine de organizarea interna.
Dar ati procedat bine trimitand actele sau cererile prin scrisoare cu confirmare de primire, astfel puteti face oricand dovada depunerii lor la societate in caz de conflict.
Nu exista o lege care sa oblige firma sa va dea nr. de inregistrare. Dar, potrivit contractului de munca, orice aspect legat de derularea, modificarea/, suspendarea/incetarea acestuia, dupa caz, se comunica partii IN SCRIS.
Normal ca daca Dvs. le cereti chestii legate de drepturile dvs. din contract, cei din firma prefera sa nu inregistreze ca s nu exista dovada ca le-ati fi cerut ceva. Cel mai des, practica se intalneste cand se fac cereri de concediu... "nu inregistram, sa vedem daca vrea sefu' sa aprobe si dupa aia..."Asa incat trimiterea prin posta cu confirmare de primire e singura solutie sa aveti dovada ca le-ati cerut ceva...
Atata timp cat nu le cereti lucruri care nu au legatura cu contractul de munca.. butelie de exemplu... :)
Oricum, daca si-au pus in cap sa va dea afara, fiti cu ochii in 4.
Cu stima,
Av. Niculescu-Gorpin.
Eu stiam ca trebuie sa inregistreze cererile scrise trimise de mine, practic sa le ia la cunostinta, si sa imi raspunda in mod corespunzator. Chiar daca raspunsul este nu. Pana acum, orice cerere depusa era "facuta disparuta", iar eu primeam invariabil raspunsul "este pe biroul directorului". Cand le-am trimis prin scrisoare recomandata, s-a intamplat miracolul: am primit brusc un raspuns direct la cerere. #-o
Nici eu nu stiu sa se specifice undeva ca este obligatoriu de a se da nr de intrare, dar la toate declaratiile pe care le depun (ITM, Somaj, CAS, Finante, CASS) eu primesc nr de inregistrare, astfel ca eu nu vad de ce nu as primi nr de inregistrare de la firma la actele emise de mine legate de contractul meu de munca (cereri, instiintari, referate etc)

Alte discuții în legătură

Refuzul angajatorului de a inregistra o plangere andreeapopescu andreeapopescu Ma confrunt cu urmatoarea problema: Deoarece am refuzat sa imi dau demisia, angajatorii mei au inceput un poces de "iti aratam noi ca te facem sa pleci ... (vezi toată discuția)
Se poate ca un referat sa fie refuzat la inregistrare de catre secretara unei institutii publice? oanaportar oanaportar Probleme in legatura cu circuitul documentelor intr-o institutie publica: - directorul spune ca la Secretariat se pot inregistra doar Cereri, nu si ... (vezi toată discuția)
Nu imi accepta demisia cristi583 cristi583 am o problema, sper sa ma puteti ajuta. Eu lucrez din 1 decembrie la o firma, acum vreau sa plec la alta pe un salariu mai mare. Daca plec, firma o sa ... (vezi toată discuția)