avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1019 soluții astăzi

Rămâi informat cu avocatnet.ro, acum și pe Google News. Click aici și apasă pe urmărește-ne (follow sau steluță)!

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... Vechime in munca
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

Vechime in munca

Buna ziua.
Va rog sa ma ajutati cu legislatia privind vechimea in munca. As dori sa stiu care sunt perioadele care constituie vechime in munca, din toate domeniile de activitate (contract de munca si tot ce poate fi asimilat). Nu ma refer la stagiu de cotizare pentru pensii, ci la solicitarea unei vechimi in munca pentru a candida la o functie.
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 07:18, 18 Septembrie 2015
~ Conținut șters la cerere ~
Potrivit art.16 alin.4 C.mun., munca prestata in temeiul unui contract individual de munca constituie vechime in munca.

Constituie vechime in munca si anumite perioade /situatii in care s-a aflat o persoana , potrivit normelor speciale in materie.

De exemplu :
- CCC constituie vechime in munca si in specialitate,
- somajul acordat in baza Legii nr.1/1991 constituie vechime in munca,
- Art.20 alin.2 din Legea nr.3/1977 : Constituie vechime in munca si timpul in care o persoana incadrata in munca si-a intrerupt activitatea deoarece:
a) a indeplinit serviciul militar in termen, a fost concentrata, mobilizata sau in prizonierat;
...
Legea nr.3/1997 a fost abrogata la data de 01.04.2001 de Legea nr.19/2000 ... asadar, perioada respectiva constituie vechime in munca.
etc.
Multumesc!
Perioada in care o persoana contribuie la asigurarile sociale de stat poate fi considerata ca vechime in munca?
Ultima modificare: Joi, 17 Septembrie 2015
nicoleta.23, utilizator
Aceasta perioada nu constituie vechime in munca, ci stagiu de cotizare in sistemul respectiv., dupa caz, de pensii, sanatate sau somaj.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Vechime in munca daniela-claudia daniela-claudia Va rog sa ma ajutati cu un raspuns pentru urmatoarea situatie: o persoana a terminat liceul, a intrat in somaj, apoi a satisfacut stagiul militar obligatoriu ... (vezi toată discuția)
Efectuarea stagiului militar in economia nationala IOANBIRLEA IOANBIRLEA am efectuat stagiul militar efectuand activitatati in economia nationala va rog sa a-mi comunicati legea care reglemeneaza drepturile care mi se cuvin (vezi toată discuția)
Vechime in munca mavrodinioan mavrodinioan Buna ziua! va rog sa-mi spuneti daca armata se calculeaza la vechimea in munca? Multumesc. (vezi toată discuția)