avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 491 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Nelamurire succesiune
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Nelamurire succesiune

Buna ziua am niste intrebari sper sa ma ajutati. Tatal meu era casatorit avea 3 copii si dintr-o alta relatie a mai facut un copil (adica eu)l-a trecut pe numele sau, nu prea a tinut legatura cu mine, acum am aflat de la o cunostinta comuna ca el a decedat acum 3-4 luni. Intrebarea mea este daca sotia sa va face succesiunea ma va cauta, apar undeva ca fiind inregistrata pe numele decedatului? Poate face succesiunea fara mine am vreun drept ? Eu nu vreau nimic de la ei .
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: deeagav99 , utilizator 13:11, 21 Septembrie 2015
In mod normal ar trebui sa aminteasca notarului de existenta dvs. si sa fiti citata.
Aveti drepturi, la fel ca ceilalti copii ai sai.
Daca nu doriti nimic, trebuie sa va prezentati la notar si sa renuntati la mostenire in favoarea celorlalti.
Salut.
O mică completare, se poate renunța la moștenire punct și nu în favoarea altei persoane.
În funcție de interesul pe care îl urmăriți puteți declara la un notar public că acceptați ori nu succesiunea cu atât mai mult cu cât știți despre decesul tatălui dv.
daca ei nu spun de existenta mea la notar (ei nu ma recunosc ca fiind fiica decedatului, nu m-au acceptat niciodata), atunci nu ma va cita nimeni si si-ar imparti intre ei ce au, nu as fi nevoita sa ma vad cu ei. Nu vreau nimic de la ei nu vreau sa ma complic sa ma caute sau sa-i caut eu.Va multumesc frumos pt timpul acordat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Renuntare la mostenire printr-o declaratie la notar tm67oni tm67oni Buna ziua. Am urmatoarea \"problema\": dupa decesul parintilor au ramas in viata un fiu si doi nepoti ( nepotii fiind copii fratilor ( si ei decedati ) fiului ... (vezi toată discuția)
Tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui fiind mințit la semnarea documentelor delia 82 delia 82 As dori sa știu dacă de mai poate face ceva dpdv legal dacă tatăl meu a renunțat la moștenire în favoarea fratelui in 2014 când s-a făcut succesiunea ... (vezi toată discuția)
Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ... Casa215 Casa215 Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea ... (vezi toată discuția)