Media Intră în comunitate
avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 620 soluții astăzi

Specialiștii de la Deloitte România, Reff & Asociații, Radu Opriș, Biriș Goran și R&R Partners vin la Conferința avocatnet.ro să clarifice probleme des întâlnite în cadrul departamentelor de HR & salarizare ale oricărei companii. Rezervă loc și participă!

Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Bună ziua,se poate retracta renunțarea la ...
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În ...

Bună ziua,se poate retracta renunțarea la succesiune(moștenire)?...În 1996 am fost cu mama la notar și am cedat și eu și mama dreptul meu în favoarea unei surori care a decedat în Februarie anul acesta.Eu am 6 copii și șora decedată o fată,nu vreau să i rămână totul având în vedere că această nepoată nu se ocupă de nimic,plată impozite etc.
Cel mai recent răspuns: Casa215 , utilizator 14:28, 22 Aprilie 2021
2 din 2 utilizatori consideră
acest răspuns util
Mama mai trăiește`? A cui a fost casa, a fost bun comun, sau bun propriu a tatălui`?

Legea nu permite răzgândirea. Odată ce ați luat decizia să renunțați la moștenire, rămâne valabilă pentru totdeauna.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
Dapix, utilizator
A decedat și mama în urma cu 10 ani,imobilul și terenul din grădina cât și terenurile arabile sunt lăsate de la părinții părinților mei dar mama mea a făcut succesiune în momentul cedării dreptului meu neavând decât titlu de Moștenitor.Nu exista titlu de proprietate în acest moment.
Am citit undeva că se poate retracta în termen de 12 luni de la decesul sorei.
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Da, ati citit.
Dar in 1996, dvs si mama nu ati renunțat la succesiunea surorii, ci a tatălui.
La moștenirea surorii, nu ati renunțat (Si nici nu aveați vocație succesorala, din moment ce sora are o fiica), astfel încât să se puna problema redactării.
Ultima modificare: Miercuri, 21 Aprilie 2021
raluk0207, utilizator
Buna ziua,în acel titlu de moștenire scrie că:eu și mama mea am renunțat în favoarea sorei mele.Scrie străini de succesiune.

Alte discuții în legătură

Eu și surorile mele, spre deosebire de fratele nostru, ne-am cedat cotele de moștenire după tata în favoarea mamei. acum vedem că fratele are o mare parte din avere, se mai poate face ceva? ionelatone ionelatone Buna ziua, S-a facut mostenirea dupa decesul tatalui meu si eu impreuna cu surorile mele am cedat in favoarea mamei ,iar fratele si-a tinut partea .Mentionez ... (vezi toată discuția)
Mostenire elena_smen elena_smen Mama cand era in viata ne-a lasat mostenire o casa.Suntem 4 frati dintre care o sora a cedat o parte din casa in favoarea mea,restul mama ne-a impartit in ... (vezi toată discuția)
Succesiune ella_m74 ella_m74 Bună ziua, Mă confrunt cu o situaţie neplăcută şi aş avea nevoie de sfatul uni specialist. Pe scurt problema stă în felul următor: 1. Bunica mea ... (vezi toată discuția)