avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 699 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii şi fundaţii, într-un ... Acreditare asociatie non profit
Discuție deschisă în Asociaţii şi fundaţii, într-un cuvânt: ONG-uri

Acreditare asociatie non profit

Buna seara
As dori o informatie in legatura cu acreditarea unei asociatii non profit. Avem o asociatie pentru baiatul nostru care este incadrat in grad grav de handicap (autism si retard). Principalul scop al asociatiei este recuperarea si imbunatarirea conditiilor de viata. Am inteles ca trebuie sa ne acreditam , dar noi nu avem centru si nici personal, colaboram ( contract) cu o alta asociatie care are terapeuti/ psiholoigi angajati. Din fondurile primite in urma formularul 2% din impozit nu am reusi sa platim un salariu minim pentru 12 luni. Ce solutii avem?
Cel mai recent răspuns: Adrian ALBU , Avocat 21:32, 28 Octombrie 2015
Este vorba despre acreditare ca prestator de servicii sociale?
Da. Ne-a informat o alta mamica care are asociatie si nu am reusit pana acum sa aflam mai multe.
Este posibil ca ong-ul dvs să fie acreditat ca prestator de servicii sociale. Sunt mai multe condiții dar se poate. Eu cred că dacă v-ați acredita ați putea să beneficiați de resurse financiare și de suport de orice fel de la persoanele care se confruntă cu situații similare. Puteți să vă ajutați copilul și, în același timp, puteți să ajutați și alte persoane....câștigând resurse financiare din țară și din străinătate.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Asociatie sau firma? iulica2011 iulica2011 Exista vreun tip de asociatie in care profitul realizat poate fi distribuit membrilor,sau pentru asta este necesar sa infiintezi o firma? Va multumesc!!! (vezi toată discuția)
Asociatie de ajutorare a persoanelor care sufera de tulburari din spectru autist veres_cristian_sm@yahoo.co.uk veres_cristian_sm@yahoo.co.uk O asociatie care doreste sa ofere un ajutor financiar, copiilor cu autism si familiilor acestora, are nevoie de acreditare ca furnizor de servicii sociale? ... (vezi toată discuția)
O asociatie se poate tranforma in fundatie? Izolda Izolda Dacă inițial fac o asociație iar ulterior, după 6 luni sau un an , pot să o transform în fundație ? Dacă da, în ce condiții? Vă ... (vezi toată discuția)