avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 729 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... CONCEDIU DE ODIHNA
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

CONCEDIU DE ODIHNA

Daca am avut concediu medical timp de 1 an cod 14/cancer am dreptul la concediul de odihna sau plata acestuia .mentionez ca sunt profesor de 30 de ani si nu am avut niciodata medical.sau daca am dreptul la banii pe concediu neefectuat (nu am cum sa mai iau concediu de odihna in anul scolar 2015-2016).

p.s. Interventie moderator
Nu mai scrieti cu majuscule . Este o incalcare aRegulamentului de postare in Forum si,uneori,foarte greu de citit.
Va multumesc pentru intelegere.
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
Cornel Vasile, Consilier juridic
Cel mai recent răspuns: Cornel Vasile , Consilier juridic 15:38, 2 Octombrie 2015
1. Compensarea in bani a concediului de odihna (CO) cuvenit si neefectuat se poate face numai la incetarea contractului individual de munca (CIM).

2. CO se acorda si pentru perioadele in care ati fost in concedii medicale.

3. Din Codul muncii:

Art. 145
...

(4) La stabilirea duratei concediului de odihna anual, perioadele de incapacitate temporara de munca si cele aferente concediului de maternitate, concediului de risc maternal si concediului pentru ingrijirea copilului bolnav se considera perioade de activitate prestata.
...
(6) Salariatul are dreptul la concediu de odihna anual si in situatia in care incapacitatea temporara de munca se mentine, in conditiile legii, pe intreaga perioada a unui an calendaristic, angajatorul fiind obligat sa acorde concediul de odihna anual intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care acesta s-a aflat in concediu medical.

Art. 146
(1) Concediul de odihna se efectueaza in fiecare an.

(2) In cazul in care salariatul, din motive justificate, nu poate efectua, integral sau partial, concediul de odihna anual la care avea dreptul in anul calendaristic respectiv, cu acordul persoanei in cauza, angajatorul este obligat sa acorde concediul de odihna neefectuat intr-o perioada de 18 luni incepand cu anul urmator celui in care s-a nascut dreptul la concediul de odihna anual.

(3) Compensarea in bani a concediului de odihna neefectuat este permisa numai in cazul incetarii contractului individual de munca.

@ LEOOOO

1. Care este perioada de concediu medical ?

2. Norma metodologica din 7 octombrie 2011, privind efectuarea concediului de odihna al personalului didactic din invatamant, publicat in Monitorul Oficial, Partea I nr. 723 din 13/10/2011 ;

Art. 1. - (1) Cadrele didactice din invatamantul preuniversitar beneficiaza de dreptul la concediul de odihna anual cu plata, cu o durata de 62 de zile lucratoare, in perioada vacantelor scolare.
(2) Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de consiliul de administratie, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza, dar cu asigurarea personalului didactic necesar pentru desfasurarea examenelor nationale.
(3) Cadrele didactice din invatamantul universitar beneficiaza de concediul anual de odihna cu plata, in perioada vacantelor universitare, cu o durata de cel putin 40 de zile lucratoare.
(4) Perioadele de efectuare a concediului de odihna pentru fiecare cadru didactic se stabilesc de catre senatul universitar, in functie de interesul invatamantului si al celui in cauza.
(5) In cazuri justificate, conducerea unitatii/institutiei de invatamant poate intrerupe concediul legal de odihna, persoanele in cauza urmand a fi remunerate pentru munca depusa.
(6) Neefectuarea concediului anual da dreptul la efectuarea concediului restant in vacantele anului scolar urmator.





~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Concediu de odihna elenaburuiana elenaburuiana Sotul meu este profesor, a fost de conncediu pentru incapacitate temporara de munca 1 an si 6 luni. A reluat serviciul la 3 mai 2016 , va rog sa-mi spuneti ... (vezi toată discuția)
Concediul legal in invatamant?... ViorelaAbrudan ViorelaAbrudan Buna ziua, sunt cadru didactic la o scoala, din cate stiu legea prevede 62 zile lucratoare pe an scolar. Pana la terminarea cursurilor s-au efectuat 15 zile ... (vezi toată discuția)
Concediu de odihna dupa concediu medical anairam64 anairam64 Buna ziua. Am un cadru didactic in concediu medical, cod de indemnizatie 14, in perioada 01.09.2012-30.06.2013. De la data de 01.07.2013 solicita concediu ... (vezi toată discuția)