avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 697 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Nereguli subventii cursuri U.E
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Nereguli subventii cursuri U.E

Buna seara,
Am participat la un curs de calificare profesionala a unui proiect a fondurilor U.E.
Mai exact am fost la ANOFM si cei de acolo mi-au facut dosarul si ma trimis la aceste cursuri.
Cursul a fost sub asteptari .... partea teoretica praf iar practica nu sa tinut. De ce mentionez acest lucru, pt ca doresc sa ma ajutati sa imputinez aceste proiecte prin care unii se imbogatesc in urma subventiilor care le fura prin aceste proiecte, macar daca intradevar am putea invata ceva din aceste cursuri. Ar fi mai bine 30 de proiecte in care intradevar cursantii pot iesi instruiti, decat 400 de proiecte in care cursantii se aleg doar cu o parte din subventiile aprobate, diferenta o papa rechinii. Deci ce pot face pentru ca in astfel de proiecte cursantii sa se califice cu adevarat.

In al doilea rand cum pot afla suma reala a subventiei? la inceput au zis ca e 100 lei. Azi am sunat am cerut ID de proiect si nr, cerere pt subventie si mi-au zis ca sa modificat subventia si e 300 lei acum ... id il poate da dar nr. de cerere pt subventie e "confidential", pot veni la sediu si imi vor arata acte sa ma lamureasca ca intradevar 300lei e suma reala. Eu stiu ca e undeva intre 600-700lei , insa nici cei de la nereguli.posdru@fonduri-ue.ro si posdru@fonduri-ue.ro nu ma pot ajuta pt ca ei tin legatura doar cu beneficiarii proiectului nu cu, cursantii. Deci .. in concluzie nu exista un departament in care sa sesizez hotiile! Un departament in care sa ma informeze cu corectitudinea datelor ..., de aici si incurajarea acestor rechini de a fura. De ce nu sunt publice , transparente aceste sume subventi? Ele sunt bine ascunse, blocate .. si astfel nimeni nu stie adevarul ca sa poata reclama nicaieri :), caci nici acest serviciu nu exista, sau daca exista mai mult ne descurajeaza si incurca decat sa ne ajute sa treaca la investitii. Multumesc! Deci pot afla pana vinerea viitoare suma reala a subventiei?
Ultima modificare: Vineri, 2 Octombrie 2015
mirela 20, utilizator
Cel mai recent răspuns: mirela 20 , utilizator 21:02, 5 Octombrie 2015
Suventia poate avea un cuantum diferit, de exemplu:
- 800 lei
Contract POSDRU /157/1.3/S/ 137603
Cod SMIS 53094
Beneficiar: Casa Corpului Didactic „Simion Mehedinți” Vrancea

- 650 lei
„ STIL ACTIV- Solutii Simple pentru Integrarea pe piata muncii a somerilor, somerilor de lunga durata si persoanelor in cautarea unui loc de munca din judetul Constanta”, Contract de finanţare: POSDRU / 128 /5.1 /G / 129266

- 480 lei sau 1200 lei
„Creșterea numărului de angajați participanți la programe de FPC prin calificare/recalificare in domeniul instalatiilor de ridicat”
contract: POSDRU/164/2.3/S/132296

Incercati sa trimiteti o sesizare si vedeti ce raspuns primiti:
[ link extern ]
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Aveti dreptate subventia difere in functie de N lucruri : numarul orelor de curs, nivelul cursului ...etc. Insa eu stiu ca in cazul me u subventia e mult mai mare chiar de la un membru cu care am dat examenul. Acesta a avut acces la toate documentele ..intelegeti dvs, acesti membri verifica toate contractele, cererile de subventi si materiale de studi .. si apoi intra in examen. Oricum astept sa iau diploma apoi voi vededea ce pot sa mai fac, pentru ca acum nu am nici un act doveditor ca urmare a acestui curs. Stiu ca normal ar fi trebuit sa semnez un contract la inceput insa acesta nu exista din motive simple, as fi stiu ce nu trebui sa stiu, eu si ceilalti cursanti.
Daca aveti suspiciuni care pot atrage raspunderea penala, atunci puteti sesiza DNA sau Politia - Serviciul de Investigare a Fraudelor.
Multumesc pentru sfat.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Care este treaba cu banii dati dupa absolvirea unui curs? Luminitza_05 Luminitza_05 Am vazut ca exista cursuri care dupa absolvire asigura cursantilor o indemnizatie de cateva sute de lei. Poate sa imi spuna cineva de unde vin acei ... (vezi toată discuția)
Cursuri finantate din fonduri structurale europene gbrlcostache gbrlcostache Am facut un curs gratuit printr-o firma de formare profesionale din orasul meu.La inscriere ni s-a spus ca acest curs este gratis si la sf. lui ni se ... (vezi toată discuția)
Cursuri fonduri europene bella99 bella99 Buna seara! Am urmatoarea problema: Am terminat somajul in luna februarie 2015,iar in prezent nu am un loc de munca,deci nici un venit.Ma numesc somer de ... (vezi toată discuția)